Last news in Fakti

14 Август, 2021 11:30 17 838 50

Още една УАЗ-ка на бъдещето

  • уаз-
  • буханка

В допълнение към стандартната версия е представен и още по-проходим вариант

Още една УАЗ-ка на бъдещето - 1

Снимки на следващото поколение УАЗ-452, известен още като „Буханка“, се появиха в интернет пространството. Автор на проекта е дизайнерът Игор Краснов. Трябва обаче да уточним, че това е само поредица от визуализации, които показват как може да изглежда новата кола.

„Буханката“ на бъдещето получава LED оптика, лебедка, експедиционен багажник с необичайна форма, задни врати на шарнири и правоъгълни светлини. Скици на салона не са публикувани. Като цяло, в коментарите, потребителите на социалната мрежа оценяват положително прототипа.

Още една УАЗ-ка на бъдещето

Освен това дизайнерът изобразява и специална „зимна версия“ на „Буханка“. Такъв всъдеход получава гумени "вериги"вместо колела. Ще припомним обаче, че подобна модификация има в действителност. Тази рядка версия се нарича 451C и е създадена през 1960 г. специално за шофиране в заснежени райони.

Това не е първият виртуален прототип на „Буханката“ на бъдещето, който е създаден от независими дизайнери. Освен това УАЗ публикува някои подобни проекти в собствените си социални мрежи. В същото време все още няма официални данни за разработването на нов модел.

Оригиналният микробус се произвежда повече от половин век (от 1965 г.) без значителни технически и външни промени. Настоящият модел се задвижва от 2.7-литров бензинов двигател, който е с мощност 112 к.с. и 198 Нм въртящ момент. Моторът работи заедно с петстепенна ръчна трансмисия и задвижване на четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалиста

    65 76 Отговор
    проссняците мноу ги бива в рисуването
  • 2 Супер

    68 71 Отговор
    Много коли произвеждат, а една руска кола не съм виждал по пътищата. Може би сега правят списъците, а доставката ще е след 20 години
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фатмак

    45 47 Отговор
    Mультики безкрай... Палячовци!
  • 5 Пеко Таков

    40 39 Отговор
    Германците възраждат прочутото "Були" в електрически вариант.Но там има история-хипи движението,американците са били луди по него.Руският аналог топли сърцата само на бивши армейци и настоящи дървари.

    Коментиран от #10

  • 6 Ехххх

    29 29 Отговор
    До първия дъжд. Евентуално. После дъвката, картона и водните боички ще дадат фира.
  • 7 Обесен Язовец

    64 27 Отговор
    Кой, каквото ще да пише, това е най - добрата кола за лов. Никога и никъде не би те оставила посред път при, каквито и да било климатични условия!

    Коментиран от #9, #27, #36

  • 8 фен на Сектанта

    29 23 Отговор
    Което руснак нарисува, никой не може да го направи!
  • 9 гост

    23 26 Отговор

    До коментар #7 от "Обесен Язовец":

    По тая логика най-добрата "кола" за лов е МТЛБ !! Не само ще мине откъдето тоя уазка не може и да мечтае , ами и може да плува !! Само да можеш да му смогнеш на "гориво" , хаха !!

    Коментиран от #39

  • 10 гост

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пеко Таков":

    Всъщност интересното на буханката е , че остана единствената с кабина пред предния мост ! Което отдавна известно е най-добрия начин за оползотворяване на пространството , но беше изоставен от другите фирми заради безопастност при челни удари ! Дори новото електрическо "Булу" е с кабина ЗАД предния мост , само оптично наподобява стария , който беше с разположение като буханката !! И тя от него е копирана естествено , само мотора вместо отзад е преместен отпред , щото ходовата част е взета от военните джипове преди нея !

    Коментиран от #11, #12

  • 11 При ушанката

    27 36 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    безопасността идва след 2-рата бутилка водка, тогава са безсмъртни. Останалото е без значение, колхозници-алкохолици!

    Коментиран от #13

  • 12 Пеко Таков

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Е,вече сме 2021г.,технологиите се развиват нонстоп.Дори и да се произвежда някакъв идеен наследник,той ще е само външно подобие.
  • 13 гост

    27 2 Отговор

    До коментар #11 от "При ушанката":

    По-скоро разчитат , че където се ползва буханката друг автомобил няма на поне 100 км наоколо , а и "пътя" е такъв , че повече от 40 няма как да вдигне , тоест и челни удари са малко възможни , хахах !!

    Коментиран от #15

  • 14 ФАКТ

    27 7 Отговор
    В Алпите ,италианците ползват модифицирани УАЗ-ки за превоз и планинска помощ !
  • 15 до някой

    20 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    И да има други коли , по добре да не се срещат с буханката , че има много дебели ламарини. В това отношение руснаците не са жалили материала.

    Коментиран от #16

  • 16 9678

    13 34 Отговор

    До коментар #15 от "до някой":

    Руски боклук е това ...нищо повече.
  • 17 акулата

    26 4 Отговор
    Коментарии,писани от злобни и невежи хора,които само това сигурно могат да правят.Срамота.
  • 18 видиш ли

    31 5 Отговор
    Нека аз да знам по-добре от теб дали е боклук или не , тъй като една такава десетки години ни кара на лов , и ни връща . Вече 17 години в мое присъствие , и още колко преди мен , аз не знам, но мога да питам , да ти кажа. А край Париж има огромна гробищна морга за електромобили на средна възраст 2-3-4 години . За производителя му е по скъпо да отремонтира гаранционната кола, на клиента да подмени батериите и автомобила се бракува и хвърля там. И отговора на въпроса - Кое е боклук , не е толкова сложен.

    Коментиран от #19, #32

  • 19 боклук е

    11 27 Отговор

    До коментар #18 от "видиш ли":

    А колко уазки или лади си видял в Париж да се движат. И да карал съм такава 4г с брат ми еми пълен боклук е отвсякъде.

    Коментиран от #21

  • 20 Ра до гъ за

    12 15 Отговор
    Поредните руски глупости при това само на картинка
  • 21 Льо Отзад

    22 6 Отговор

    До коментар #19 от "боклук е":

    Ти са моли да не видиш на куп много Уазки в Париж , че тогава имената на питейните заведения , ще звучат по руски .

    Коментиран от #22

  • 22 ххх

    9 20 Отговор

    До коментар #21 от "Льо Отзад":

    Ти се моли официалният ви език в русия да не стане английски ,че тогава предателската ти душица не знам какво ще прави.

    Коментиран от #25, #28

  • 23 Газ69

    20 7 Отговор
    Истинска техника за мъже, а Вие женчовци си караите пластмасовите еднодневки!!!!!!!
  • 24 Руснак

    8 3 Отговор
    Очен хорошои
  • 25 Ще стане

    10 3 Отговор

    До коментар #22 от "ххх":

    английски колкото стана в Афганистан.
  • 26 хо ха

    12 4 Отговор
    тези работни коли който се използват само на най лошите пътища имат едно предимство евтин им е ремонта в сравнение с другите. Няма кола която да се не троши като влиза в тези пътища.
  • 27 бай Ставри

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Обесен Язовец":

    Ако си виждал само това и нямаш представа за истинския свят, нормално е така да мислиш. Някой да ти обясни, как да търсиш в "You Tube" нещо истинско. Дано поне малко ти се отворят очите. Но то освен отворени очи, трябва и мозък с гънки
  • 28 За буханкта

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "ххх":

    А щото твоята ингелиска душица не е предателска!?
    Дори повече, ти си я продал отдавна....
  • 29 Кико

    1 1 Отговор
    На показ на това ,колко си неспособен! И да се радваш,това вече е идиотизъм!
  • 30 Малеее

    8 6 Отговор
    Стига с това бъдеще. От години чета и гледам все нови лади, буханки, джипки а накрая само СУ57 и той ще се произвежда в бъдещето. Румънците не се хвалят, ама залчха Европа с дачийки. Хибави или лоши ама се продават като топъл хляб! А руските измишльотини не можеш ги преброи!
  • 31 Евгени минчев

    4 2 Отговор
    Искам да си купя уазка ,ама има ли серво на волана

    Коментиран от #33

  • 32 Пак митове и легенди

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "видиш ли":

    Електромобилите до Париж са на бивша фирма за автомобили под наем като нашите spark. Преди няколко години фирмата е задлъжняла и фалирала, а автомобилите стоят на полето, докато минат делата за несъстоятелност, за да могат да бъдат разпродадени. Към момента просто нямат законен собственик, който да ги продаде пък било то и за скрап.

    Коментиран от #42

  • 33 Няма такива екстри

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Евгени минчев":

    Това е нещо което може да се развали на пътя и ще развали "надежността" . Буханката е на принципа "не се разваля туй що го нема"
  • 34 Шаран БГ

    11 2 Отговор
    Когато политическата ситуация позволи на българчетата да карат лъскави западни коли, а мъдрите им управници им разрешиха максимална скорост по аутобаните / колкото ги има и не се ремонтират/ от 140 / 154/ км/, те станаха големи разбирачи на "тенекии" ! И се избиват на воля.......
    Хубаво е , че има прогрес по отношение на различните видове машини и най-вече в познанията по отношение на поддръжката и ремонта. Един 70-годишен човек знае и помни съветските "московци" и чат-пат някой Трабант и Шкода.
    Но има нещо, което младото поколение просто не иска да "вдене". Условията при които работят и живеят руснаците , нямат нищо общо с тези на Европата !! Ако в европейската част /колкото е останала/ все пак има относително "по-гъсто" населени територии. Ами зад Урал....., че и до Владивосток !? Какви и колко пътища има? Какви машини трябва за тях - с добро отопление, висока проходимост, лесно и бързо ремонтиране на мястото на евентуалната авария при 30-40 градусов студ или толкова градуси над нулата.?? Руснакът използва, и зиме,и лете много от водните пространства - реки, езера....
    УАЗ-ката оборудвана като линейка за Бърза помощ идо сега / все още/ върши работа на доста места у нас." Буханката" ще си остане буханка- на руснака такава му е нужна !!
  • 35 висок

    5 8 Отговор
    Крайно време е рашките да направят рисунка и на УАЗ-ка космически кораб! На фона на Сатурн да я рекламират! Вероятноста да я видите на живо е същата като на тази от статията!

    Коментиран от #40

  • 36 Бодак

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Обесен Язовец":

    В казармата мой приятел караше такова. Всеки път кат седнем на маса се размечтаваше и казваше от къде е минал, кво е носил, и че никога не го е оставяла (разваляла) . При Уво-то плакал и я целувал.
    Знаехме че е дуракоустойчива и че се изхвърля малко, но познат бе в Камбоджа (първата ни васална експедиция за кяр на колонизаторите), също разправяше с възхищение. Каза че дърпал закъсали Тойоти и Мерцедеси. Мислехме че се гъбарка, но човека обясни, смислово, защо е яка, дуракоустойчива и проходима:
    - поради големите руски пространства и липса на пътища, към военната техника има изискване да се движи по т.н. колонни пътища, т.е. колоната пере през безпътен терен и първите машини прокарват коловози.
    - дугото изискване е да е дълготрайна - материалита са високоустойчиви и дълготрайни, за поколения през казармата;
    И думите на един руски инжинер; "ний си знаем, че нашите хора си падат малко мундари, и няма даправят обслужванията в пълен обем и затова гледаме да правим техниката малко по якичка.

    Основния недостатък, който изтъкна военния от Камбоджа, е че другите коли там имали климатици и прекрасни условия, а в УАзката , вика, преди да седна първо се оглеждам да няма някое промъкнало се животинче. Но не си я заменям -- да не те остави колата в Камбоджа, както и при война е в пъти по ценно от климатика. Обясни и спартанските условия при руската техника - заради икономии и разбиранието им че е за воини и мъже, а не за лигльовци.

    Сега вече, ви

    Коментиран от #37, #50

  • 37 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "Бодак":

    Кажи им на тия баламурници, че няма никакви филми с изисквания към съвеЦката ,,военна" техника.И таз Буханка е изкопирана от американски модел на JEEP от края на 50-те, началото на 60-те години.
  • 38 шопендар

    4 8 Отговор
    руското автомобилно производство приключи,руски анализи сочат че руснаците не искат да карат руски коли,и поради тези причини не си струват инвестиции в производство на руски коли,още повече че западни фирми произвеждат коли в русия/рено/ и завземат пазара,в москва са останали малко служебни руски и т.н.
  • 39 САП

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Подобре "Шерп", той минава и там където нр може да мине МТЛБ.
    А с разход 4-5 литра на час все ще го изхраниш.
  • 40 хахахах

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "висок":

    Има я ,но не рисунка ,а видео.Рашките са на луна на Сатурн. Клипа е в тубата.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А де

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пак митове и легенди":

    С такива боклуци за поддържане , коя фирма няма да фалира?
  • 43 Петр

    3 4 Отговор
    България произвежда много машини по-добре от руснаците
  • 44 Ганибал

    3 3 Отговор
    Българи! И какво произвеждате, за да знаете в Русия, в истинска Европа или в света? Коли? Кораби? Самолети? Машини? Нищо! За съществуването на страна като България, 2/3 от руснаците дори не знаят. На почивка, за да отидете само бедни руснаци, които не са имали достатъчно пари и места в хотели в Крим и Сочи.

    Коментиран от #45, #47

  • 45 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ганибал":

    дрогаю в русия е 1000 пъти по-зле от българия въпреки целия ви напън.произвеждаме много повече от вас на глава от населението в областта на автомобилите .вие без точенето на нефт и газ сте подобно на арабите по производителност на човек от населението.тва е статистиката,а буханката точно показва кви маистори на коли сте.

    Коментиран от #46

  • 46 Филип

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "стоян георгиев":

    В съветско време България произвеждаше висококачествени селскостопански продукти и ги изпращаше за износ - помня добре тези консерви. Направих добра електроника Изот - спомням си и тези 5.25 устройства. Какво прави България сега - не знам, но определено не са превозни средства за всички терени (((... Вероятно магнити за хладилник за туристи).
  • 47 гостгост

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "Ганибал":

    Руснаците са възможно най-долната прослойка като нация,а самата русия се олицетворява само с глад,мизерия и изостналост.България е като недостижим лукс за вас.

    Коментиран от #48

  • 48 Филип

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "гостгост":

    България-мощна икономика! Балкански тигър. Просяците руснаци плачат и се съгласяват да живеят в България като водопроводчици
  • 49 Гената

    2 0 Отговор
    " Руские все сделают, только чтоб дорогу не построит." Руснаците си имат дори собствен фолклор за своята автоиндустрия и не лошо чувство за самоирония, нали ?
  • 50 Косе Босе

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бодак":

    Една жена казала....