Отидете към основна версия

23 171 26

Смартфони с остаряла операционна система Android вече няма да могат да използват услугите на Google

  • android-
  • google-
  • услуги-
  • операционна система

По груби оценки, в света има между 6 и 9 милиона устройства с Android, работещи с остарялата Android 2.3.7 и по -ранни версии

На официалния уебсайт на Google се появи съобщение, че от края на септември ще бъде спяно използването на устройства с Android, работещи с остаряла операционна система Android 2.3.7 или по -ранна. Отсега нататък потребителите с тези ОС няма да могат да активират своите акаунти на такива устройства. по-конкретно става дума за услуги на Google, като Gmail, YouTube и Google Maps.

За да запазите възможността да използвате приложения и услуги на Google на вашите по-стари телефони, просто трябва да актуализирате операционната система Android до версия на Android (3.0+). Днес, по груби оценки, в света има между 6 и 9 милиона устройства с Android, работещи с остарялата Android 2.3.7 и по -ранни версии.

Смартфоните, които няма да поддържат услугите на Google, включват модели като HTC Evo 4G, Samsung Galaxy S2 и Sony Xperia Go. Проблем обаче е, че няма да се предоставят официални актуализации за такива устройства.

Анализаторите отбелязват, че общият брой на устройствата, изключени от услугите на Google, ще бъде само 0,3% от общия брой смартфони в света. Google декларира, че това деактивиране е за безопасността на потребителите.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 42 гласа.

Свързани новини