Last news in Fakti

18 Май, 2022 16:48 2 659 2

Върхът на технологиите: Google откри нов кампус

  • google-
  • кампус-
  • технологии

Google отвори новия си кампус Bay View в Сан Франциско за служители

Върхът на технологиите: Google откри нов кампус - 1

Това е напълно независим проект на Google, като се започне от дизайнерския ескиз и завършва със строителство. Естествено, сграда от такъв мащаб не е лишена от иновативни характеристики и интересни решения.

Например покривът на кампуса се състои от 90 000 слънчеви панела, които са в състояние да генерират седем мегавата мощност, покривайки около 40 процента от енергийните нужди на сградата.

Също така в сградата има кухни, в които е разположено електронно оборудване, а използването на газ е напълно изключено. Налична е свръхтехнологична вентилационна система, както и "умни" автоматични завеси на прозорците.

Но това не е всичко. В сградата има геотермална централа, която може да осигури топлина или охлаждане на сградата, елиминирайки използването на изкопаеми горива и намалявайки използването на вода при охлаждане с до 90 процента.

Като цяло, както обикновено, Google успя да изненада всички с грандиозна структура, но колко удобно е персоналът да работи там, може само да се гадае. Въпреки че със сигурност всичко е наред с условията там.

ВBay View има седем различни кафенета, като от всяко работно място се открива гледка към улицата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ

    4 2 Отговор
    АБЕ ТУК КАПИТАЛИЗМА НЕ ЗАГНИ ЛИ ВЕЧЕ ??????
  • 2 :))))

    3 0 Отговор
    това тук ще помогне повече за природата отколкото иззетите зарядни от които гризаните си спестиха 8-9 милиарда за сметка на собствените си потребители.