Last news in Fakti

11 Април, 2023 15:05 5 970 10

Обявени са системните изисквания за Windows 12

  • операционна система-
  • windows 12-
  • microsoft

Очаква се новата ОС да се появи през втората половина на 2024 г.

Обявени са системните изисквания за Windows 12 - 1

Рано е да се говори за пускането на Windows 12, но първата информация за това вече се разпространи в мрежата. Германският портал Deskmodder публикува някои от системните изисквания за предстоящата операционна система - и изглежда, че собствениците на по-стари компютри може да имат проблеми.

В сравнение с предшественика си, при Windows 12 исканията за RAM ще се удвоят: от 4 на 8 GB. Също така се съобщава, че изискването за наличие на TPM 2.0 модул (хардуерен или софтуерен) в системата няма да изчезне. Според слуховете Microsoft може да постави подобно условие и за SSD устройство. В същото време се отчита "намаляването" на инструментите MSDT и VBScript.

Източникът също така твърди, че Windows 12 ще поддържа копроцесора Pluton, който беше представен заедно с мобилните чипове Ryzen 6000 през януари 2022 г. Все още не е известно кои процесори ще бъдат съвместими с бъдещата ОС, но според изданието този списък едва ли ще се промени в сравнение с Windows 11.

Очаква се Windows 12 да бъде обявен приблизително по същото време като процесорите на Intel от 14-то поколение (семейство Meteor Lake-S), вероятно през втората половина на 2024 г. Според главния продуктов директор на Microsoft Панос Панай, операционната система ще разчита до голяма степен на облачни услуги и различни AI инструменти.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    9 1 Отговор
    майкрософтърите най-накрая започнаха да се усещат къде е лютеницата
  • 2 Минимални

    17 9 Отговор
    изисквания към системата: RAM 24 000 000gb или повече, 200-та ядрен процесор или повече с честота 19 000hz, дисплей 19 800 800 на 1 80 000 или повече.
  • 3 Баба Марта

    35 4 Отговор
    Всяка следваща версия задълбочава некадърността на предната такава.
  • 4 Хайде да пропуснем

    12 1 Отговор
    викам?
  • 5 ДеЛе

    22 2 Отговор
    С умиление си спомням дните, когато инсталирах Windows 95 от дискети.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 реру

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДеЛе":

    "С умиление си спомням дните, когато инсталирах Windows 95 от дискети."

    За колекционери и фенове има такава дистрибуция дори за Windows 11...

  • 8 Селянин с кололо

    8 10 Отговор
    Много плюнки срещу уиндоус и нищо съществено не казвате. Аз ползвам вин 11 от както е излязъл. Нямам забележки, работи перфектно , естествено на модерна машина, а не на някоя щайга с 4 рам. Сега чакам някой да започне да ме образова , колко велик е линукс и колко съм прост , че не го ползвам. Колко яко е да си анонимен и да не те следят в мрежата. Колко е яко да тракаш команди в терминала по цял ден. Мдаа. Как всичко дето може правиш с уин и всички програми за уин , ги има и за пингвина. Та така- аз си оставам прост и пропускам пингвина, щото освен всичко , всички игри ми вървят на уин , което е трудно да с екаже за линукс. Ако гледате клиповете на LTT - Linus Tech Tips - пуснете си оня , дето за пробата , двама превключиха от уин на линикс за една седмица - нещо като предизвикателство. Гледайте .

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бацо Гацов

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Селянин с кололо":

    Виж сеа..то че си сеянин, си ти личи отдалеко..и е хубаво, че сам си го признаваш.Колкото до командите..кеф ми е да ги тракам, а графика Линукса има от години..така че..въпрос на избор. А дали те следи телеметрията или не..наш колко ма интересува. От доста време съм на пингвина и съм много по-доволен, отколкото с джама. Па ти като сакаш, сЕди си не на Джам 11, ами и на 111,,,,ич ми не е през дедова, пардон- бабината. Абе и ти се изока ...