Отидете към основна версия

8 547 16

Тротинетка, развиваща 100 км/ч (ВИДЕО)

  • ел.тротинетка-
  • скутер

Разработването на скутера S1-X се извършва от италианските компании YCOM и eSC

През 2020 г. се зароди проектът eSkootr Championship (eSC), отбелязващ първата в света серия състезания за градски мобилни превозни средства. Първото състезание ще се проведе между 30 участници, всеки от които ще използва специално проектирано устройство - електрическа тротинетка S1 -X.

Разработването на скутера S1-X се извършва от италианските компании YCOM и eSC, които преди време си сътрудничат при проектирането на високоскоростен автомобил Volkswagen за участие в международните състезания за изкачване на връх Пис Пийк, разположен в Съединените щати (Колорадо).

Новият S1-X има компактно, аеродинамично оформено, леко шаси, изработено от въглеродни влакна и подсилено с алуминиеви вложки, необходими за компонентите на окачването.

Два електродвигателя (отзад и отпред) имат мощност 6 kW. Автономната работа на устройството се осигурява от 1,5 kWh батерия, проектирана и произведена от Williams Advanced Engineering. Скутерът тежи само 35 кг.

Дизайнът на предаване на въртящия момент осигурява на S1-X повишена стабилност при шофиране чрез оптимизиране на баланса на мощността между предните и задните колела.Водачите трябва да бъдат обучени да използват напълно мощността на S1-X и да достигнат скорости от 100 км/ч.

Има и краткосрочен преход към режим на увеличена мощност, който увеличава ускорението с 20% в сравнение с номиналната стойност. Към днешна дата 16 състезатели вече са тествали скутера S1-X за първи път в подготовка за първото състезание по eSkootr.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.

Свързани новини