Last news in Fakti

3 Май, 2022 10:20 4 443 5

Високоговорител за електрически тротинетки, имитиращ звуците на мощни двигатели (ВИДЕО)

  • скутер-
  • тротинетка-
  • звук

Изкуственото ръмжене на двигател ще предупреждава останалите участници в движението

Високоговорител за електрически тротинетки, имитиращ звуците на мощни двигатели (ВИДЕО) - 1

Добре известен проблем с всички електрически скутери , както и електромобили и други подобни превозни средства, е, че те са почти безшумни, поради което пешеходците са изложени на голям риск. Електрическите автомобили вече добавят изкуствен звук за безопасността на другите.

Сега има решение на проблема и за тротинетките - Segway, един от най-големите производители на такива скутери. Те представиха Ninebot Engine Speaker, безжичен високоговорител, който е в състояние да издава звуци, подобни на реални двигатели с вътрешно горене.

Джаджата предлага пет звукови ефекта, от които да избирате - както на мотоциклет, така и на автомобил. Звукът може да е както от едноцилиндров и двуцилиндров двигател, така и от двигатели V8 и V12. Петият вариант е звукът на електрическа кола (характерното „тролейбусно“ бръмчене).

Между другото, именно Segway наскоро представи модел, който е най-бързият скутер на пазара, така че звуковото допълнение с цел безопасност е от значение за него. Говорим за модела GT2, който е в състояние да набере 70 км/ч, като ускорява от място до 48 км/ч само за 3.9 секунди. Тоест, той е по-динамичен от повечето автомобили в типичен градски трафик.

Ако желаете, устройството може да се използва като обикновен Bluetooth високоговорител и да предава музика от вашия смартфон към него. Високоговорителят Ninebot Engine струва $150. Колоната е съвместима със скутери Ninebot, които са широко разпространени на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    8 0 Отговор
    Автомобилите били много шумни, електричките много безшумни, няма угодия :)
  • 2 Дивака

    1 2 Отговор
    Супер
  • 3 нннн

    5 0 Отговор
    И на пешеходци да монтират, че е много тихо в градовете... Ид..ти!
  • 4 БОЗА

    9 0 Отговор
    Гумени "жени",безалкохолна бира,кафе без кофеин,цигари без тютюн(вайп),жени с пластмаса по тях,"мъже"дето не са баш мъже...сега некъф дръндолет на ток,ама да звучал, като ДВГ...не отива на добре света... ;-(


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 5 Селанин

    0 0 Отговор
    Тия са много назад селските деца вече са им сложили тромби от влак.