Last news in Fakti

10 Април, 2023 13:00 3 750 5

Златният стандарт за електрически превозни средства

  • електрически скутери-
  • скутер-
  • the stilride 1

Електрическият скутер The Stilride 1 може да измине 120 км с едно зареждане

Златният стандарт за електрически превозни средства - 1

Съоснователят на шведския стартъп Stilride, Ту Бейер, разказа за иновативния метод за сглобяване на техния електрически мотоциклет Stilride 1. Всеки скутер се прави по поръчка и се произвежда по метода „индустриално оригами“.

Оригами е японското изкуство за сгъване на хартия. Именно тази технология се използва за сглобяване на новите електрически скутери. За направата на една бройка е необходим само един лист неръждаема стомана. След това се прилага лазерно рязане.

Златният стандарт за електрически превозни средства

Мотоциклетът е оборудван с ултралеко шаси от рециклирана стомана, електромотор, единичен амортисьор и многораменно задно окачване, както и с олекотена спирачна система.

Златният стандарт за електрически превозни средства

Блокът за управление на мотоциклета (eVCU) предпазва от кражба, позволява ви да определите геолокацията му, осигурява сервизна диагностика и следи състоянието на батерията.

Златният стандарт за електрически превозни средства

Максималната скорост на електрическия скутер е 100 км/ч. Бейер казва, че с това превозно средство се създава златния стандарт за електрически превозни средства. Автономният пробег е 120 километра.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коиловци брадърс

    11 1 Отговор
    Най-после нещо нов и красиво като дизайн.

    Коментиран от #4

  • 2 еколог

    15 1 Отговор
    Верно ли 15к евро някой ще хвърли за това нещо ?
  • 3 ВМмхвхт

    5 1 Отговор
    На хипстърите много ще им допадне този златно-стандартен скутер. Или хипстърите вече не съществуват и изчезнаха, както метросексуалните навремето?
  • 4 Механик

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Коиловци брадърс":

    Дизайна е гейташки. Седалката ще е особено предизвикателна за третия пол.
  • 5 Скутер

    3 0 Отговор
    Цена 5100 Евро в Германия. Ма как да не!? При сравнение с стотици други предложения за ел. скутери, тротинетки, ролери, велосипеди и т.н.