Last news in Fakti

5 Януари, 2022 12:21 2 727 3

За мързеливи пешеходци: надуваем куфар-скутер (ВИДЕО)

  • poimo-
  • куфар-
  • скутер

Poimo е съкращение за "преносима мобилност" и може да достигне скорост до 15 км в час

За мързеливи пешеходци: надуваем куфар-скутер (ВИДЕО) - 1

В Япония е изобретен преносим скутер, който може да бъде изпуснат и надуван за няколко минути. Отивате да пазарувате в магазин или транспортирате товар на кратко разстояние.

Сега това може да се направи удобно с помощта на въпросното устройство. Освен това не заема много място в апартамента и развива скорост от 15 км/ч. Името му е Poimo и е съкращение от "преносима мобилност".

Скутерът има специално отделение за багаж, което може да побере средно голяма раница или куфар. Устройството тежи само 10 кг и е изработено от термопластичен полиуретан. Цикълът на зареждане продължава 90 минути.

Един от изобретателите на Poimo от университета в Токио заяви, че е искал да създаде устройство, което да покрива разстояние от около 1.5 км – например между гарата и офиса, където няма обществен транспорт.

В бъдеще устройството ще може да промени формата си - ще може да седи на него като на стол. Но докато не преминат всички тестове, все още не е ясно доколко безопасно е такова устройство на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ивайло

    7 1 Отговор
    Това мобилно, онова да ходи вместо теб и така хората се омулузиха и обездвижиха и после се чудиме що масово има хора с наднормено тегло и хора по над 200 кила!!! Движение му е майката, тялото е създадено, за да се движи, не да седи и да вегетира!!! До кенефа ако може да идат, ама да не ходят пеша!!! Здрави, прави хора, не са инвалиди!!! Питайте някой в инвалидна количка дали му е много кеф да се вози, без да ходи!!!
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Ето тази статия от 2020 година (Автомобил, побиращ се в куфар или за една технология на Mazda от 90-те) . Сега тази концепция може да се доразвие в много по лек електрически автомобил триколка .