Отидете към основна версия

5 449 8

За електронните помощници в новото Audi A8

  • audi-
  • a8-
  • системи за безопасност

Моделът предлага три пакета за системите за асистенция на водача

Обновеният Audi A8 разполага с около 40 асистиращи системи. Редица от тях като насочените към активната безопасност Audi pre sense basic и Audi pre sense front, са част от стандартното оборудване на модела, а допълнителното оборудване е групирано в пакетите “Park”, “City” и “Tour”, които на свой ред се обединяват в assistance package plus. Функции като асистента за нощно виждане и камерите, осигуряващи панорамна картина на зоната около автомобила се предлагат отделно.

Park

Главният акцент при пакета „Park“ е системата за дистанционно паркиране remote park assist plus, която извършва автоматично маневрите на луксозната лимузина за успоредно и перпендикулярно паркиране и излизане от паркомястото. За целта не е необходимо водачът да бъде зад волана.

City

Пакетът “City” assist package включва асистента за предупреждение за трафик при маневри на кръстовище intersection assist, асистента за предупреждение за напречен трафик отзад при излизане от места с ограничена видимост cross-traffic assist, асистента за опасност от наближаващи отстрани превозни средства side assist, предупреждението за опасност при напускане на автомобила exit warning и системата за превантивна сигурност Audi pre sense 360°, която повишава безопасността при страничен удар във взаимодействие с активното окачване.

Tour

Пакетът “Tour” assist package , който се предлага като част от стандартното оборудване на модела за германския пазар, е изключително богат. Основната система при него е адаптивният темпомат adaptive cruise assist, който контролира управлението на автомобила в напречна и надлъжна посока в целия скоростен диапазон. Действията на асистиращите системи в Audi A8 се основават на централния управляващ модул (zFAS), чията изчислителна мощ осигурява постоянна виртуална картина на обстановката около автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини