Отидете към основна версия

8 722 14

Porsche прави велосипеди. Вижте какво могат (ВИДЕО)

  • велосипед-
  • електрически велосипеди-
  • мате римац-
  • porsche

Германският производител на спортни автомобили навлиза на пазара на ел. велосипеди с една от най-готините марки в областта

С посредничеството на Мате Римац, Porsche придоби мажоритарен дял в хърватския производител на електронни велосипеди Greyp Bikes. През март 2021 г. Porsche експериментално пусна свои собствени електрически велосипеди - eBike Sport и eBike Cross, почти всички от които вече са разпродадени. Сега германският производител на спортни автомобили реши да се заеме сериозно с пазара на ел. велосипеди, като взе под крилото си една от най-модерните марки в областта.

Greyp Bikes нарича страхотните си двуколесни превозни средства първите в света електронни велосипеди с „пълен модул“. Велосипедът се превръща в продължение на смартфона. И освен това, се кара готино. Най-интересната характеристика на тези велосипеди е вградената предна и задна видеокамера. Предната част може да се използва като екшън камера за запис на пътуванията. А задната е по-вероятно да бъде полезна за запис на видеоклипове и заснемане на снимки по време на спирания: всъщност велосипедът се превръща в статив с камери, винаги готов за снимане.

Официалното видео на Greyp Bikes показва, че понякога нещо не толкова приятно за гледане може да попадне в кадър. Но основното е, че разширените възможности на тези велосипеди не се ограничават само до това. В по-старите модели Greyp Bikes бордовата електроника включва куп сензори (акселерометър, жироскоп, барометър), GPS модул, 3G модул, сензор за сърдечен ритъм, две широкоъгълни камери, които снимат при 1080p при 30 кадъра в секунда.

Има и 4,3-инчов дисплей, работещ като арматурно табло. Също така смартфонът може да се превърне в табло. И основното, разбира се, е как всичко работи заедно. Твърди се, че собственото мобилно приложение комбинира всички възможности на такива велосипеди в най-готината система до момента. Има информация за пътувания, планиране на маршрут, спортни и здравни показатели на велосипедиста, много спомагателни възможности.

В момента Greyp Bikes разполага с три линии модели: планински eMTB, универсален eSUV и високоскоростен eHyper (на снимката горе). Най-достъпният eSUV с двигател с мощност 250 вата (0,34 к.с.) струва 4000 евро. Бързият eHyper има пикова мощност от 12 kW (16 к.с.). Такова устройство струва 9000 евро. А между тези крайности има още много модификации.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.

Свързани новини