Last news in Fakti

7 Януари, 2022 12:24 8 684 14

Porsche прави велосипеди. Вижте какво могат (ВИДЕО)

  • велосипед-
  • електрически велосипеди-
  • мате римац-
  • porsche

Германският производител на спортни автомобили навлиза на пазара на ел. велосипеди с една от най-готините марки в областта

Porsche прави велосипеди. Вижте какво могат (ВИДЕО) - 1

С посредничеството на Мате Римац, Porsche придоби мажоритарен дял в хърватския производител на електронни велосипеди Greyp Bikes. През март 2021 г. Porsche експериментално пусна свои собствени електрически велосипеди - eBike Sport и eBike Cross, почти всички от които вече са разпродадени. Сега германският производител на спортни автомобили реши да се заеме сериозно с пазара на ел. велосипеди, като взе под крилото си една от най-модерните марки в областта.

Greyp Bikes нарича страхотните си двуколесни превозни средства първите в света електронни велосипеди с „пълен модул“. Велосипедът се превръща в продължение на смартфона. И освен това, се кара готино. Най-интересната характеристика на тези велосипеди е вградената предна и задна видеокамера. Предната част може да се използва като екшън камера за запис на пътуванията. А задната е по-вероятно да бъде полезна за запис на видеоклипове и заснемане на снимки по време на спирания: всъщност велосипедът се превръща в статив с камери, винаги готов за снимане.

Официалното видео на Greyp Bikes показва, че понякога нещо не толкова приятно за гледане може да попадне в кадър. Но основното е, че разширените възможности на тези велосипеди не се ограничават само до това. В по-старите модели Greyp Bikes бордовата електроника включва куп сензори (акселерометър, жироскоп, барометър), GPS модул, 3G модул, сензор за сърдечен ритъм, две широкоъгълни камери, които снимат при 1080p при 30 кадъра в секунда.

Има и 4,3-инчов дисплей, работещ като арматурно табло. Също така смартфонът може да се превърне в табло. И основното, разбира се, е как всичко работи заедно. Твърди се, че собственото мобилно приложение комбинира всички възможности на такива велосипеди в най-готината система до момента. Има информация за пътувания, планиране на маршрут, спортни и здравни показатели на велосипедиста, много спомагателни възможности.

В момента Greyp Bikes разполага с три линии модели: планински eMTB, универсален eSUV и високоскоростен eHyper (на снимката горе). Най-достъпният eSUV с двигател с мощност 250 вата (0,34 к.с.) струва 4000 евро. Бързият eHyper има пикова мощност от 12 kW (16 к.с.). Такова устройство струва 9000 евро. А между тези крайности има още много модификации.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амеро

    2 2 Отговор
    Готино!
  • 2 шегичка

    2 4 Отговор
    Колко коня ще е ?
  • 3 Зелено човече

    7 1 Отговор
    Интересен модел, но уви на доста висока цена. Всичките тези екстри значително ще увеличат ел. консумацията и пробегът няма да е голям.
  • 4 Колоездач

    11 3 Отговор
    Смешници, призвеждащи бутикови боклуци за невежи снобари, които не разбират нищо от велосипеди. 4000 $ за дърво с 250 W мизерен двигател - хахаха.

    Коментиран от #7, #14

  • 5 Е ииииии.

    2 1 Отговор
    Когато бях на 8 години и бях в чужбина (1966) татко ми купи велосипед Пежо. Местните масово караха малки моторчета Пежо или колелета с допълнително моторче Пежо което помага при изкачване. .....Бяха евтини и много здрави."Евтино" със сигурност не важи за пореден. А за здраво....и това е под въпрос.
  • 6 ОТЛИЧНИ СА МИЛИЦИОНЕРКИ

    1 1 Отговор
    С. ШКЕМБЕТА.....САМО С ПРЪСЧЕТА ДАВАТ ГАЗ ИИИИУ ФАЩАТ СИИИИЧКИ БАНДИТЧЕТА....Само. ПО ГОЛЕМИ СЕДАЛКИ ЗА ЕСТЕСТВЕННО ПО ГОЛЕМИТЕ ИМ ЗАДНИ ЧАСТИ...
  • 7 УМЕН

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Колоездач":

    Напълно си прав, колега. Това са сбъркани като концепция боклуци.
  • 8 Друг

    5 0 Отговор
    Това вече не е велосипед!!!

    Коментиран от #11

  • 9 pbdan

    7 0 Отговор
    А дали имат модели с калници?

    Коментиран от #10

  • 10 e kak

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "pbdan":

    разбира се , срещу 1000 йуро
  • 11 ДиД

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Друг":

    Съгласен. Това не е велосипед. По-скоро ел. скутерче. За придвижване на къси разстояния е ОК….а цената си я бива! Реномирани компании произвеждат подобни “велосипеди” на половин цена. Без всички електронни джаджи, но подходящи за целта. Например: ORBEA Optima 50. 100км мобилност на батерии, 54км/ч макс, тегло 19кг, WiFi връзка към смартфон….
  • 12 СОДОМИТ

    2 2 Отговор
    ПОРШЕ КУПИ КИТАЙСКИ ЗАВОД ЗА ЕЛ ВИБРАТОРИ НОВИЯ МОДЕЛ Е С ДВЕ КАМЕРИ И ЗАПИС САМОНАСОЧВАЩ СЕ И САМ СИ ИЗБИРА ЧЕСТОТАТА НА ВИБРАЦИИ ОСВЕН ТОВА Е МОБИЛЕН ПРИДВИЖВА СЕ САМОСТОЯТЕЛНО И ИЗБИРА ОБЕКТА ЗА КОНТАКТ КАТО МЕРИ ДИСТАНЦИОННО ТЕМПЕРАТУРАТА И ВЛАЖНОСТТА ЦЕНАТА Е СКРОМНА 2999 Е ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСТИ СЕ ДОПЛАЩАТ ДЖ ПИ ЕС КОНТРОЛ И КАЧВАНЕ ЗАПИСА В ОБЛАК
  • 13 Плащаш за надпис

    4 1 Отговор
    За тези пари предпочитам мотоциклет-скутер 125 кс. 15кс.двуканален АБС и тракшан контрол,ХОНДА например.Караите си тази пародия на вело-колело ПОРШЕ за 9000евро.ХАХАХА
  • 14 none

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Колоездач":

    По закон това може да се кара без разрешително за управление на мпс. По принцип такъв двигател използват велосипеди с подпомагане на педалирането, но те изглеждат нормлано. Това чудо, което показват, е по-скоро кросов мотор с ел-двигател, визирам версията с 16кс. И тук произвеждаме такива колелета, дори дизайна е подобен.