Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 11:04 10 543 9

Evari променя играта при велосипедите, но на цена от над 20 000 лв. за брой!

  • велосипед-
  • електрически велосипеди

Това е един от най-луксозните електровелосипеди

Evari променя играта при велосипедите, но на цена от над 20 000 лв. за брой! - 1

Evari е името на британска компания и продукт. Независимо от това, независимо от контекста, в който се прошепва тази дума, тя означава „ Култура, креативност и иновация“, по думите на мистър Евари, не нашите. Докато Evari е нова марка на колоездачната сцена, работата, която постигат, е меко казано забележителна. Те го знаят и заявяват, че ще "променят играта".

Например, един от основните аспекти, който отличава велосипедите Evari от другите на пазара, е, че този екип изгражда всяка рамка по такъв начин, че тя се превръща в монококова конструкция. Рамката е изградена изцяло от въглеродни влакна с висока якост, което води до маса от 3.15 килограма. Но има още много.

Evari променя играта при велосипедите, но на цена от над 20 000 лв. за брой!

Допреди няколко дни беше наличен само един велосипед Evari - 856. Е, сега има два, оригиналният 856 и 856CS. CS означава Custom Studio и причината е, че тази версия е напълно персонализирана.

Тези бебета обаче НЕ са евтини. Като цяло CS в момента се продава само за малко под £10 000, или 21 500 лева. Знаем, знаем, звучи стряскащо, макар да става дума не за обикновен велосипед, а за електрически. Но това е уникален велосиред, като за да добиете бегла представа, този велосипед спечели награда от Eurobike 2022, като един от съдиите каза: „ Все едно да караш Porsche ”

Evari променя играта при велосипедите, но на цена от над 20 000 лв. за брой!

Чудите се какво е необходимо, за да бъде сравнен един електровелосипед с Porsche? Е, въглеродните влакна са само част от него. Друг аспект на тази конструкция е фактът, че комплекът болтове е от титан. Да, в конструкцията на тази дрънкулка са използвани няколко болта и те са титанови. Доста здраво, ако питате нас, и по дяволите, почти неразрушимо.

Разглеждайки изображенията, можем да видим, че всяко жило е скрито вътре в байка - решение, допринасящо за този елегантен и привличащ вниманието вид и усещане. Фаровете и задните светлини следват едни и същи принцип - пълна интеграция.

Evari променя играта при велосипедите, но на цена от над 20 000 лв. за брой!

Едноскоростен електровелосипед може да бъде доста труден за каране, ако няма добавена скорост от ел. енергия. Evari изглежда знае това и добавя трансмисия Rohloff E14. Това дава достъп до над 14 предавки, които се превключват без усилие от бутон, монтиран на кормилото.

Ако започнем да разглеждаме неща като монтаж, капли и всички други дребни джунджурии, които Evari влага във всеки велосипед, можем да започнем да разбираме защо тези "бебета" се продават се на цената на автомобил. Това е луксозен електровелосипед!

Evari променя играта при велосипедите, но на цена от над 20 000 лв. за брой!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Канур

    26 6 Отговор
    Кое точно му е революционното? Имам карбонов шосеен, със скрити жила и всичките ми болтове са титаниеви, не заради здравината, а заради ТЕГЛОТО. Е не е с ел превключване и не е електричка, но е малко под 7кг

    Коментиран от #5

  • 2 наско

    34 0 Отговор
    Това с гугъл транслейт ли е превеждано? "Тези бебета не са евтини" ? Какви бебета бе...
  • 3 Гражданин

    22 2 Отговор
    Отдавна се правят рамки с монококови въглеродни и композитни конструкции.Отдавна се произвеждат такива рамки с напълно скрити жила.Явно авторът на статията чак сега открива то лата вода.А явно не е чувал за най скъпите groupset shimano XTR 9120 и Sram XX1.Не спомена за капли също така, което е голямо перо в ценообразуването,нито за окачването.Ами като не си запознат с мате.ията не пиши глу ости.Още повече ,че англичаните са много назад във велоиндустрията
  • 4 Гражданин

    7 2 Отговор
    Едни от най добрите ел.велосипеди са КТМ kapoho prestige и KTM provler exonik.Продават се в магазините Velomasters , които са в София и Русе.Цените им са между 15-20 000 лв,а в момента имат и 30 % намаление.Това са върхови модели а има и по бюджетни

    Коментиран от #9

  • 5 СЗО

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Канур":

    Революционна е цената.
  • 6 БгТопИдиот

    12 5 Отговор
    Требе и швирки да прай за тази цена кулелото ..
  • 7 Кактус

    12 0 Отговор
    Гледам, че е с верига вместо карбоново ремъче. Що пестите от закуски при толкова скъпо колло?
  • 8 зеленски

    1 0 Отговор
    то тези колела са само за идиоти джендъри трети пол и.т.н
  • 9 ЗЕЛЕНСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гражданин":

    много яки трябва да направят някой с диаманти и злато трябва да си много тъп да дадеш повече от 1000 лв за колело