Отидете към основна версия

6 791 17

Смартфон с плъзгаща се физическа клавиатура (ВИДЕО)

  • смартфон-
  • физическа клавиатура

Устройството работи на базата на процесора Dimensity 800

На CES 2022 базираната в Обединеното кралство компания Planet Computers представи оригинален смартфон, носещ името Astro Slide 5G. Устройството интерсно с хоризонтално ориентираната физическа плъзгаща се QWERTY клавиатура. Телефонът се доставя с Android 11, но може да работи и под Linux, а инженерите от Planet Computers в момента работят върху внедряването на поддръжка за Sailfish OS.

Разработката на новия артикул продължава две години. Поддръжката за работа с физическа QWERTY клавиатура се осигурява от собствената "панта" RockUp. В допълнение към традиционното въвеждане, потребителят може да използва програмируемите клавиши на клавиатурата, за да отваря приложения или да превключва между системни функции.

Смартфонът Astro Slide 5G е оборудван с 6.39-инчов AMOLED екран с FHD+ резолюция и Gorilla Glass 3. Дисплеят има тънки рамки по периметъра и 13-мегапикселова предна камера. На задния панел на сгъваемия смартфон се помещава 48MP основна камера със сензор Sony, както и сензор за пръстови отпечатъци. Има два USB-C конектора, два слота за SIM карти и един за microSD разширение.

Хардуерната база Astro Slide 5G се захранва от процесор Dimensity 800 5G, има 8 GB RAM и 128 GB постоянна памет. Батерията с капацитет 4000 mAh поддържа 30W бързо зареждане и е съвместима с Qi за 10W безжично зареждане.

Продажбата на Astro Slide 5G ще започне през март 2022 г., смартфонът ще се предлага само в син калъф, а цената му ще бъде 1 172 долара. Смартфонът в момента може да бъде закупен за $650 при предварителна поръчка.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини