Отидете към основна версия

2 626 3

Huawei представи „умна раница“ за ученици

  • huawei-
  • умна раница

Иновацията се нарича 9um Smart Positioning Children Schoolbag

Китайската компания Huawei обяви началото на тестване на оригинални високотехнологични продукти за ученици. Първият такъв продукт представлява компактна детска „умна раница“ под дългото име 9um Smart Positioning Children Schoolbag, която вече е налична за тестови изпитания.

Раницата на Huawei е предназначена за деца с височина под 135 см. 9um Smart Positioning Children Schoolbag е оборудвана с компактен LCD дисплей, който показва важна информация за учениците, като например графика на класа, седмичната програма и т.н.

Раницата е водоустойчива, отговаря на стандарта IP67 и може да се използва в дъжд без проблеми. „Умната раница“ се управлява с помощта на собствената операционна система HarmonyOS, която ѝ позволява да се свърже с приложението Smart Life и да използва GPS за проследяване на местоположението на потребителя.

Специална функция ще позволи на родителите да контролират детето в дадена зона. Родителите ще бъдат уведомени, когато ученик напусне ограниченото пространство.

В Китай Huawei вече стартира програмата за тестване на 9um Smart Positioning Children Schoolbag за разработчици, които трябва да кандидатстват и да платят $110. Цената и времето, когато "умната раница" ще се появи на пазара все още не са съобщени.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини