Last news in Fakti

18 Януари, 2022 11:50 2 610 3

Huawei представи „умна раница“ за ученици

  • huawei-
  • умна раница

Иновацията се нарича 9um Smart Positioning Children Schoolbag

Huawei представи „умна раница“ за ученици - 1

Китайската компания Huawei обяви началото на тестване на оригинални високотехнологични продукти за ученици. Първият такъв продукт представлява компактна детска „умна раница“ под дългото име 9um Smart Positioning Children Schoolbag, която вече е налична за тестови изпитания.

Раницата на Huawei е предназначена за деца с височина под 135 см. 9um Smart Positioning Children Schoolbag е оборудвана с компактен LCD дисплей, който показва важна информация за учениците, като например графика на класа, седмичната програма и т.н.

Huawei представи „умна раница“ за ученици

Раницата е водоустойчива, отговаря на стандарта IP67 и може да се използва в дъжд без проблеми. „Умната раница“ се управлява с помощта на собствената операционна система HarmonyOS, която ѝ позволява да се свърже с приложението Smart Life и да използва GPS за проследяване на местоположението на потребителя.

Huawei представи „умна раница“ за ученици

Специална функция ще позволи на родителите да контролират детето в дадена зона. Родителите ще бъдат уведомени, когато ученик напусне ограниченото пространство.

В Китай Huawei вече стартира програмата за тестване на 9um Smart Positioning Children Schoolbag за разработчици, които трябва да кандидатстват и да платят $110. Цената и времето, когато "умната раница" ще се появи на пазара все още не са съобщени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 frewe

    0 0 Отговор
    Дано умната раница създаде умни ученици
  • 2 Бех

    1 0 Отговор
    За БГ с колко кг ще я тестват????
  • 3 Gucci x Balenciaga

    0 0 Отговор
    Ако лапето е тарикат и си остави чантата в училище какво правим😁Родителите са спокойни поглеждат хлапето в час, да ама друг път .За малките дяволчета трябва да направят гривна за ръка или крак така със сигурност се знае ,ако намери начин да я отвори веднага да се дезактивира .С две думи излишни пари на боклука за тази чанта