Отидете към основна версия

2 334 1

Alpine A110 вече е на ток

  • alpine-
  • a110-
  • концепт-
  • ток-
  • електрически автомобил

Компанията показа електрически прототип

През изминалата година Alpine обяви, че бранда ще се превърне в изцяло електрически и ще представи няколко нови модела, които няма да се предлагат с конвенционален двигател с вътрешно горене. Сега марката прави първи стъпки към това бъдеще и представи електрически концепт на базата на спортното купе A110.

Новият модел носи името E-ternity и не се отличава по почти нищо от конвенционалния модел, който в момента е и единствен в гамата на производителя или поне на външен вид. Промените са по задвижването, където на мястото на конвенционалния двигател е поставен електромотор, както и четири батерийни модула. В задната част пък са поставени останалите 8 модула, като общото тегло на купето вече е нараснало до 1378 килограма или с 258 килограма повече от преди.

Задвижването е взето назаем от Megane E-Tech, което в цифри означава 238 конски сили и 300 нютон метра въртящ момент. Това позволява ускорение от 0 до 100км/ч за 4.5 секунди. Прототипът се отличава още и с голям панел на тавана, който може да бъде премахнат, без това да се отразява на структурата на колата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини