Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 18:55 1 402 4

Renault ще представи яхта, джет и снегомобил в Женева

  • renault-
  • renault 5-
  • alpine

Компанията няма да се съсредоточи само върху автомобилите

Renault ще представи яхта, джет и снегомобил в Женева - 1

Основната премиера на Renault на предстоящото автомобилно изложение в Женева, което ще се проведе от 26 февруари до 3 март, ще бъде електрическият хечбек Renault 5, който произлиза от концепцията, представена през 2021 г. Заедно с Renault 5 на щанда на марката ще бъдат представени познати модели като Megane, Scenic, Espace и Rafale.

В допълнение към основната си гама, Renault ще представи пет иновативни проекта, разработени в сътрудничество с френски стартъпи, известни под общото име "Движения 5". Всеки проект е фокусиран върху един от природните елементи - земя, вода, въздух и сняг - и служи като изследване на личната мобилност.

Сред тези проекти е сгъваемата яхта Reverso, която се отличава с твърдо тяло, разглобяващо се на четири части за лесно транспортиране. Ръчно изработена от първокласни материали, тази лодка може да развие скорост до 45 километра в час. Друг отличаващ се модел е електрическият велосипед Evol BMX, проектиран в партньорство с известния френски архитект Венсан Косте.

За водните ентусиасти Renault ще представи електрическия джет Searacer, носител на престижната награда A' Design Award, както и електрически джет, който може да се похвали с енергиен резерв за до час и половина работа. В същото време любителите на зимните спортове ще бъдат привлечени от снегомобила Moonbike, проектиран за минимална поддръжка с липсата на верижни или ремъчни задвижвания.

Що се отнася до Renault 5, то използва новата модулна платформа AmpR Small, която се отличава със 70-процентно унифициране с конвенционалната платформа CMF-B. Електрическият двигател е интегриран в един модул със скоростна кутия, инвертор и зарядно устройство, разположени на предния мост. Тяговата батерия, разположена под пода, е по-лека от тази, която се намира в Renault Zoe, въпреки че конкретни подробности относно капацитета и очаквания пробег остават неразкрити.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шефа на рено

    6 6 Отговор
    возил ли се е на задните седалки в зое ? първо да се научат коли да правят, качесвени и удобни
  • 2 бмх

    9 0 Отговор
    Както върви, всички големи европейски автомобилни марки ще минат на велосипеди, както преди сто години.

    Коментиран от #4

  • 3 хххх

    5 4 Отговор
    френска простотип
  • 4 Селянина с колелото

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бмх":

    Аз нямам нищо против. Няма задръствания, няма замърсяване, ще подържаме хубава фигура. Остава проблема с предвижването на разстояния над 10-15 км. Може би за това все повече се тиражира идеята за "15 минутен град" - населено място в което всичко необходимо е на 15 мин пеша от мястото където живееш - работа, магазини, ресторанти и ...