Last news in Fakti

22 Юли, 2022 14:32 2 329 1

Alpine A110 вече е на ток

  • alpine-
  • a110-
  • концепт-
  • ток-
  • електрически автомобил

Компанията показа електрически прототип

Alpine A110 вече е на ток - 1

През изминалата година Alpine обяви, че бранда ще се превърне в изцяло електрически и ще представи няколко нови модела, които няма да се предлагат с конвенционален двигател с вътрешно горене. Сега марката прави първи стъпки към това бъдеще и представи електрически концепт на базата на спортното купе A110.

Alpine A110 вече е на ток

Новият модел носи името E-ternity и не се отличава по почти нищо от конвенционалния модел, който в момента е и единствен в гамата на производителя или поне на външен вид. Промените са по задвижването, където на мястото на конвенционалния двигател е поставен електромотор, както и четири батерийни модула. В задната част пък са поставени останалите 8 модула, като общото тегло на купето вече е нараснало до 1378 килограма или с 258 килограма повече от преди.

Alpine A110 вече е на ток

Задвижването е взето назаем от Megane E-Tech, което в цифри означава 238 конски сили и 300 нютон метра въртящ момент. Това позволява ускорение от 0 до 100км/ч за 4.5 секунди. Прототипът се отличава още и с голям панел на тавана, който може да бъде премахнат, без това да се отразява на структурата на колата.

Alpine A110 вече е на ток


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :))

    2 0 Отговор
    ДВГ отива в миналото.
    НАЛИ?
    :))