Отидете към основна версия

5 646 17

Ново 20: Москвич няма да бъде копие на други модели

  • москвич-
  • платформа

Заводът планира да разработи уникална автомобилна платформа

Дмитрий Пронин, генерален директор на завода, написа в канала си в Telegram, че Москвич ще разработи собствена автомобилна платформа.

„Готвим се да започнем работа по създаването на собствена платформа за електрически автомобили под марката Москвич, гласи част от изказването на директора.

В друга част от поста му се потвърждава информацията, че заводът ще сглоби 600 превозни средства до края на 2022 г. (от които 200 коли ще бъдат електрически превозни средства) и че цялата професионална работна сила на завода е запазена и продължава да работи под новото ръководство на предприятието.

Максим Кадаков, главен редактор на сп. "За рулем" коментира изказването, Москвич няма да бъде копие на други модели така: "Всъщност в съобщението няма нищо ново, но все пак възникват редица въпроси.

Кой е основният партньор на новия завод? Ако до края на годината ще бъдат сглобени 600 автомобила, то договор трябва да се подпише още сега - иначе няма да има време.

Кой ще разработва платформата, защото заводът на Москвич няма компетенции в тази област?

Най-вероятно няма да се размине без китайски производители на автомобили, но всичко ще мине без гръмки изявления. По-малко шум, по-малко проблеми." завършва разсъжденията си Кадаков.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини