Отидете към основна версия

11 454 26

Край на кражбите на автомобили

  • биометрия-
  • лицево разпознаване-
  • автомобили

Достъпът до автомобилите ще става с помощта на биометричен "ключ"

Производителят на интериори Grupo Antolin и доставчикът на детектори Trinamix разработват система за достъп до превозни средства, използваща разпознаване на лица. Trinamix, дъщерно дружество на BASF, има опит в биометричната сигурност и е активен на пазара на смартфони.

Системата за лицево разпознаване Trinamix е сертифицирана по най-високите биометрични стандарти за сигурност. Той работи с уникални собствени алгоритми, които могат да потвърдят, че това е реално лице и съответно да предоставят достъп.

Системата удостоверява водача с помощта на биометрични данни веднага щом той се приближи до автомобила. По този начин компаниите искат да предложат на потребителите максимално удобство, без да компрометират защитата на колата и на личните данни на водача.

Освен това колата ще стане почти невъзможна за кражба, защото лицето на всеки човек е уникално. Разработчиците смятат, че по същия начин, по който биометричните данни повлияха на сигурността и използваемостта на смартфоните, те биха могли да имат същото въздействие върху автомобилната индустрия.

„Чрез интегриране на биометрични решения в нашите компоненти, можем да предложим на клиентите иновативни системи, които съчетават интелигентна джаджи за удостоверяване на лицето“, казва Марта Куевас, директор на групата Antolin Lighting & HMI. Шофьорите вече избират автомобили без ключ, но автомобилната индустрия върви напред и следващата стъпка ще е биометрията като ключ към вашия автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 47 гласа.

Свързани новини