Last news in Fakti

4 Септември, 2022 11:30 14 214 7

Знаете ли защо 20% от българските шофьори ще трябва да стават по-рано?

  • автомобили-
  • деца-
  • училище

Едно интересно проучване показва колко време отделят родителите, за да изпратят децата си на училище и дали това се отразява на работния им график

Знаете ли защо 20% от българските шофьори ще трябва да стават по-рано? - 1
Снимка: Shutterstock

55% от анкетираните казват, че децата им стигат до училище пеша, а 20% от родителите ги водят до мястото на обучение с личен автомобил. 19% от децата пътуват до учебно заведение с обществен транспорт сами, а 5% - с придружител. Някои отговарят, че водят децата си на училище с такси ( 1% ).

На повечето родители им е необходим по-малко от половин час, за да заведат детето си на училище ( 67% ). За една трета от българите ( 30% ) изпращането на детето до училище им отнема от половин час до час. 2% от анкетираните губят от един до два часа на път за училище.

Почти 21% от родителите са принудени да стават по-рано, за да имат време да заведат детето на училище и да започнат навреме работния ден. 58% обаче нямат такъв проблем: обучението на децата не се отразява по никакъв начин на работата и графика им.

9% специално са се договорили за работа с гъвкаво работно време заради училището на децата си, а 6% променят работния си график през учебната година. Проучването е проведено през август 2022 г., анкетата включва 1000 респонденти-родители на възраст над 18 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    9 6 Отговор
    Този няма ли книжка че жена му го вози...

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Татковото

    6 3 Отговор
    От сън спомен няма !
  • 3 Сигурно

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    е на три ракии !

    Коментиран от #4

  • 4 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сигурно":

    Другата версия е ако са му отнети точките ,наказание няколко месеца без право да шьофира ,напушен ,пиян ...някой си купуват електрички и пак карат .Или си почива карал е дълго ,жена му кара .....

    Коментиран от #7

  • 5 Изключително технологична новина

    8 0 Отговор
    Прочетох я няколко пъти и така и не разбрах за каква технология става въпрос? Някой ще ми обясни ли защото определено съм албански реотан и не можах да схвана какво прави тази статия в раздел технологии?
  • 6 сектант

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    може да са я взели за пиячка - като я гледам и аз ми се допива
  • 7 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    що не си гледаш работата, тоя път без извинение. Отговарям и на ком.5 с това изречение. И не се месете във семейната технология на хората. Щастливи са както ми изглеждат. Това е най важното