Отидете към основна версия

2 033 9

НАСА актуализира услугата за виртуално пътуване в Космоса (ВИДЕО)

  • космос-
  • наса-
  • виртуално пътуване

Общо в базата данни на услугата са налични 126 космически мисии

Космическата агенция НАСА пусна актуализация на услугата за 3D визуализация Eyes on the Solar System, която ви позволява да въртите космически обекти и да ги сравнявате чрез промяна на ъгли и осветление. Сега можете да разгледате не само детайлите на далечните небесни тела, но и тяхната перспектива, изградена според математически изчисления.

Последната версия на Eyes on the Solar System ви позволява да участвате в интерактивни пътувания, включително полета на Voyager или предстоящата мисия Artemis 1, която е планирана да пътува до лунната орбита. Общо в базата данни на услугата са налични 126 космически мисии за периода от 1949 до 2049 г. Можете или да наблюдавате състоянието на слънчевата система и движението на обектите в нея в реално време, или да изберете конкретна дата и час от даден период.

„Красотата на новия Eyes on the Solar System е, че предизвиква страст за изследване. Просто се нуждаете от интернет връзка, устройство с уеб браузър и щипка любопитство“, казва Джейсън Крейг, производител на софтуерния инструмент за 3D изображения в лабораторията за реактивни двигатели на НАСА. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини