Last news in Fakti

15 Септември, 2022 10:38 2 016 9

НАСА актуализира услугата за виртуално пътуване в Космоса (ВИДЕО)

  • космос-
  • наса-
  • виртуално пътуване

Общо в базата данни на услугата са налични 126 космически мисии

НАСА актуализира услугата за виртуално пътуване в Космоса (ВИДЕО) - 1

Космическата агенция НАСА пусна актуализация на услугата за 3D визуализация Eyes on the Solar System, която ви позволява да въртите космически обекти и да ги сравнявате чрез промяна на ъгли и осветление. Сега можете да разгледате не само детайлите на далечните небесни тела, но и тяхната перспектива, изградена според математически изчисления.

Последната версия на Eyes on the Solar System ви позволява да участвате в интерактивни пътувания, включително полета на Voyager или предстоящата мисия Artemis 1, която е планирана да пътува до лунната орбита. Общо в базата данни на услугата са налични 126 космически мисии за периода от 1949 до 2049 г. Можете или да наблюдавате състоянието на слънчевата система и движението на обектите в нея в реално време, или да изберете конкретна дата и час от даден период.

„Красотата на новия Eyes on the Solar System е, че предизвиква страст за изследване. Просто се нуждаете от интернет връзка, устройство с уеб браузър и щипка любопитство“, казва Джейсън Крейг, производител на софтуерния инструмент за 3D изображения в лабораторията за реактивни двигатели на НАСА. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай астронавто

    11 2 Отговор
    Ами те открай време са си виртуални . И на Луната кацнаха виртуално .

    Коментиран от #9

  • 2 Кака Наска Байконурова

    1 3 Отговор
    Та то друго пътуване из космоса е невъзможно. Земята е ПЛОСКА и няма мърдане от нея.
  • 3 Мислещ

    5 2 Отговор
    Какви космически мисии 1949 година като първият спътник е чак 1957 година и е РУСКИ !?

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Северноатлантик

    4 1 Отговор
    Знам го ! Много е хубаво ! Така партньорите ни направиха видео все едно кацат на луната .
  • 5 Миии

    3 0 Отговор
    Минават на виртуалност - видя се че една ракета не могат да вдигнат
  • 6 Добре

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Ама сега с едно виенско колело не могат да се справят руските. И докато се чудят как да заместят лекарства от западни страни светът си върви напред.
  • 7 Алекс

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Да беше отворил самия портал, та да разбереш. "Eyes on the Solar system" пресъздава Слънчевата система, такава както е от 1950 и я симулира как ще изглежда до 2050. Можеш да се връщаш назад във времето до 50те и да наблюдаваш отделните обекти, тяхното местоположение и движение, астероиди, комети и т.н., и съответно "да вървиш" напред във времето до средата на 21 век.
    А защо от 1950? Защото тогава реално технологиите напредват значително и се появяват първите по-мощни оптични и радио телескопи, които да картографифат Слънчевата система. Информацията от по-ранните години е изключително оскъдна и често неточна, за да позволи толкова детайлно да се възпроизведе всеки обект. Повечето от астероидите в пояса между Марс и Юпитер са открити едва към 80/90те години.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай астронавто":

    И Земята е плоска, нали? Като главата ти.