Отидете към основна версия

2 957 88

iPhone все пак ще премине към USB Type-C

  • apple-
  • iphone-
  • usb type-c

Това ще се случи във всички нови модели iPhone и iPad

Apple ще прехвърли смартфона iPhone към конектора USB Type-C, изоставяйки собствения порт Lightning. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на главния маркетинг директор на Apple Грег Джосвиак.

Джосвиак, по време на речта си на конференцията на The Wall Street Journal, потвърди, че Apple ще се съобрази със закона, приет от Европейския парламент. Новият документ изисква всички мобилни устройства, таблети и фотоапарати, продавани в ЕС, да имат USB Type-C зарядни устройства до края на 2024 г.

Представителят на Apple обаче не назова времето за появата на първия iPhone с USB Type-C порт. ще припомним, че законът за прехвърляне на цялата електроника, продавана в Европейския съюз, към един стандарт за зарядно устройство USB Type-C беше приет в началото на октомври 2022 г.

В момента всички iPad, лаптопи и Mac компютри вече използват този конектор, а по-рано имаше информация за прехвърлянето на безжичните слушалки AirPods, AirPods Pro и AirPods Max и компютърни аксесоари Magic Mouse, Magic Keyboard и Magic Trackpad към новия порт.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Свързани новини