Last news in Fakti

11 Април, 2023 11:07 2 057 26

Невинни страдат заради бъг в приложението Find My iPhone

  • find my iphone-
  • бъг-
  • apple

Не е известно дали от "Ябълковата" компания планират да коригират проблема

Невинни страдат заради бъг в приложението Find My iPhone - 1

Мъж от Тексас беше лъжливо обвинен в кражба на лични устройства поради проблем в приложението Find My iPhone. Скот Шустър, софтуерен инженер, е получил оплакване от около дузина непознати, които твърдят, че техният изчезнал телефон последно е бил с неговия I.P. адрес.

Шустър е най-загрижен за безопасността на семейството си, тъй като хората се появяват в къщата му по всяко време на деня. Местният шериф Ерик Фейгън изрази загриженост за ситуацията и призова Apple да предприеме действия, като каза, че бездействието застрашава живота на невинни хора.

Въпреки опитите да се свържат с Apple по въпроса, не е известно дали от компанията планират да коригират проблема или да го проучат допълнително. Приложението Find My iPhone също създаде проблеми в други части на страната, а един инцидент през 2021 г. доведе до изпращане на бронирани полицейски коли в района.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 16 Отговор
    То си пише, че локацията на устройството е ориентировъчна. Не е GPS тракер, за да е с прецизна точност.
  • 2 БъгOS

    17 2 Отговор
    Обещания, бъгове..поправки, главоболия, полициейски коли.

    Коментиран от #14

  • 3 Хайде стига вече

    10 5 Отговор
    Какъв е точно бъгът, какъв е проблемът, някой разбра ли от "статията"?
  • 4 Тлътльо

    10 0 Отговор
    Само разкарват хората, пожарните и полицията за бял хайвер с бъгавите им усюуги и софтуер.
  • 5 Джон

    2 8 Отговор
    Какъв е бъгът, пак не разбрах?? Може ли някой да ми го обясни с прости думи, защото от статията не стана ясно.

    Коментиран от #6

  • 6 Преди

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Джон":

    Дни прочетох в чужд сайт за тази статия. Накратко - хора с изгубени телефони и други джаджи биват препращани от find my iphone на адреса на човека и го обвиняват в кражба. А те като цяло са психопати там особено в Тексас и човека се е опасявал само някой разгневен янки да не му висне и с оръжие в ръка. И така е било от години - тормоз и обезпокояване.Човека е софтуерен инженер, баща на две деца..подал оплакване към Епъл и все още чакащ отговор. Има и видео прикачено от него малко от малко ще ви стане ясно. Не се правете, че не сте разбрали хахах не си затваряйте очите така лесно де.

    Коментиран от #7

  • 7 Джон

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Преди":

    А дали не е кражба или някой не складира откраднато около него? Миналата седмица ползвах Find My да си намеря загубените ключове и ги намерих в едно кафене. Обаче преди да влезна в кафенето се качих на всички етажи над него и се опитвах да хвана сигнал от всеки апартамент. Да не се доверяваме на андроидски партенки. Щом жълтурите имат пари да наливат в рекламни статии в бг сайтовете, едва ли ще се стиснат да пуснат някоя скалъпена история в нета. Тея пред нищо не се спират. Крадат дизайни на поразия, пък няма да си измислят нещо такова.

    Коментиран от #8

  • 8 Успокой се

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джон":

    Просто епъл пращат полицията, хора с изгубени устройства за зелен хайвер с техните бъгави услуги. Жалко за човека....той е такъв крадец , че пуска писмо до епъл да се изясни това недоразумение. Колкото и да си ги защитаваш то с времето си проличава все повече и повече какви калпави услуги имат и колко бъгави са всъщност. Колкото и да си затваряш очите и да се опитваш да си ги защитаваш то е щото си просто зомбиран i-🐑 . Зад маркетинга, красивите им и "магически" думички и шарени екранчета прозира некадърщината и единствената им цел - да попаднете в клопката на целия този фалш за да ви точат.

    Коментиран от #10

  • 9 335542

    3 0 Отговор
    хахахахаха
  • 10 Джон

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Успокой се":

    Глупости. Всеки софтуер има бъгове, но при iOS са най-алко. Ти, ако почнеш да пишеш за бъговете на Андроид, няма да ти стигне цялото време на света.

    Коментиран от #11

  • 11 Уляляляяя

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Джон":

    Малко..по-малко си проличава какви бъгави услуги предлагат. То като - DarkSky...не е само да откупиш компанията и да предадеш шарен фасон на приложението ами трябва и да се поддържа услугата. Siri и то спряло и малоумно. Следващия ъпдейт пак ще е с поправки на бъгове и по-следващия и т.н. А,не дай си боже да пуснат още един модел на година то съвсем ще се сбъгасят. Само притесняват хората и ги пращат за зелен хайвер. Ангажират полицията и пожарникарите излишно 😂🤫

    Коментиран от #12

  • 12 Джон

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Уляляляяя":

    Ти все за iOS пишеш, а в реалност Android се тресе от бъгове, но дотолкова сте свикнали с тях, че даже не си правите труда да пишете статии. При iOS все бъг бие на очи, защото иначе всичко си върви по мед и масло, a при Андроид откъде да започнеш, трябва да напишеш 500 статии или една статия за 500 бъга.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "БъгOS":

    И къде тук има бъг? Местоположението винаги е ориентировъчно, никъде не се твърди обратното.

    Коментиран от #15

  • 15 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    И въпросът е дали няма склад за отграднати вещи около въпросния господин.
  • 16 Как къде

    5 1 Отговор
    Толкова е ориентировъчно , че праща сума ти и хора на един и същ адрес. Бъгнята е на 101%. И ако този правеше шашми щеше ли да подаде официална жалба не кого да е, а до епъл? Някак си няма логика 😆. Дръжте си телефоните правилно!

    Коментиран от #17

  • 17 Джон

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Как къде":

    Защо ще подава жалба до Апъл? Изглежда нагласена работата. Това е Америка, там ако имаш такъв проблем се обаждаш в полицията и те го разрешават, няма да се занимаваш да пускаш имейл до Апъл, да чакаш да ти дойде реда да ти отговарят и тн.

    По-скоро някой прави някаква шашма с цел да слепостави Апъл.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Да да

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Джон":

    Съобщено е на помицията от там казват да се търси сметка от Епъл. Чети ...има достатъчно информация.

    Коментиран от #21

  • 21 Джон

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Да да":

    Щом не е публикувано в Мак Руморс съм скептичен колко е достоверна информацията. В интернет е пълно с фейк нюзове, лесно е да се подлъжеш. С Май Руморс публикуват и лоши новини за Апъл, но там няма !

    Коментиран от #22

  • 22 Не бе

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Джон":

    Във американските сайтове го има...чети малко. Ти си ясен , че си затваряш очите винаги пред фактите и, че говориш глупости на изуст ама до кога? Колко пъти на бялото ще казваш - черно? Виждам, че ти се иска да е по определен начин , но уви....отново удряш греда и изпадаш в комична ситуация. Полицията та полицията... е , да де и полицията е запозната, а от там казват, да се търси отговора от епъл. Това е! 🐑🐑🐑🐑

    Коментиран от #23

  • 23 Мишаил

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Не бе":

    "Американските" сайтове казваш. Поддържани от руско-китайски тролове

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Мммм

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мишаил":

    Сега пък били поддържани от китайци и руснаци хахаха ти съвсем изпляка бе момче. Да, abc Chicago, NY post, Daily Mail и т.н. са точно такива нали? :) Така е..някои обичат цензурата, хората да си мълчат и истината да не излиза наяве..ти си един от тях! Ти вярваш на сайт като macrumors наблъскан с такива фанатизирани човечета като теб - заслепени от фенщина и далеч от реалността. Отново удари греда!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 фафла

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мммм":

    няма да ти даде отговор защото го затапи с факти