Last news in Fakti

30 Януари, 2023 11:32 1 209 15

Apple работи върху нови MacBook Air и iMac

  • apple-
  • macbook air-
  • imac

По непотвърдени данни устройствата ще са с процесор Apple M3

Apple работи върху нови MacBook Air и iMac - 1

Марк Гърман от Bloomberg публикува свежи данни за бъдещите актуализации на Apple. Според журналиста компанията работи активно върху нови модели MacBook Air и iMac с чипа M3.

Отличителна черта на следващото поколение процесори е използването на 3-нанометрова технология. Това означава, че процесорът ще бъде по-енергийно ефективен (с 30%) и с повишена с 15% производителност.

Очаква се първите устройства, базирани на чипа Apple M3, да бъдат пуснати в края на 2023-а или в началото на 2024 година. Ако говорим за модели, тогава най-вероятно това ще бъдат MacBook Air 13” и 15”, както и нов iMac.

Имайте предвид, че източниците също така твърдят, че третото поколение на Apple Silicon SoC в крайна сметка ще достигне Pro-линията лаптопи на компанията. И може би не само за лаптопи - феновете на марката отдавна искат да бъде пуснат iMac Pro с условен M2 Pro или Max в основата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    14 4 Отговор
    зеленчуко производители са тия
  • 2 Джон

    1 8 Отговор
    Нема да е лошо и в Апъл ТВ-то ми да сложат такъв чип, той по производителност е във собствена лига.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 хахахах

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    🤣😂 блажени са вярващите

    Коментиран от #5

  • 4 Иван

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Ненужно ще е. И сегашните А чипове, особено този в модела от миналата година са предостатъчни за Apple TV.

    Коментиран от #6

  • 5 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #3 от "хахахах":

    Апъл ТВ-то ми е с A15 Bionic в момента, същия като на Айфон 14. Що пък да не ми сложат M чип в един момент.
  • 6 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Да, взех си Апъл ТВ наскоро и съм много доволен. Интеграцията с Photos и Music е повече от добра. Много ми харесва като си пусна музика на телевизора и дам чрез AirPlay да излиза звук и през лаптопа - получаваха се някакъв ефект като Долби. Има и интересни игрички, а дистанционното става като контролер.

    Бих искал още интеграции обаче: Weather, Reminders, Calendar, Mail, защо не и Сафари. За клавиатура си ползвам Айфона, тя излиза автоматично, когато трябва да се пише на ТВ-то.
  • 7 Тозииии

    12 2 Отговор
    Пак почна да си пише и да си отговаря сам. Работата не е на добре! Интегрираният ми той :) докъде е стигнал да постигне ефекта Долби. Разцъква, усуква интеграцията му за да може да я оправдае все някак. Загуба на времеи ресурси с излишни тъпотийки с, които го зарибяват. Хубаво са ви интегрирали :)

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Джон

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Тозииии":

    Поне си написал "този", а не "тоз", другото всичко е грешно.
    Интефесйът на Апъл ТВ-то е изпипан, върви гладко. Хубавото си е хубаво, а ти само хейтиш. Похвали се нещо с андроида.
  • 9 Иван

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Тозииии":

    Уви сме различни хора. Някой друг е добре да пие хапчета сякаш.
  • 10 Онзиии

    6 0 Отговор
    Интегрирай първо раздвоението на самоличността си от там нататък ходи разправяй колко невероятни са тъпотийките с, които ви зомбират. После сядай и прехвърляй интегрираните залъгалки докато си в стаята на апартамента си, че видиш ли ефекта е тооолкова удовлетворяващ. Нищо, че си ги разцъкваш без да ти е нужно...важното е д почувстваш и оправдаеш маркетинга пред себе си. Минал стюъм по тоя път с твоите дрънкулки, дечко.

    Коментиран от #11

  • 11 Иван

    3 11 Отговор

    До коментар #10 от "Онзиии":

    Дечко може на баща си да казваш. Колкото до раздвоението - лекувай се.
  • 12 Благой

    8 1 Отговор
    За кои производители с андроид? Защото има значение. Аз минах от Apple на Xiaomi, купих си техен рутер с (AIoT) и мога да кажа, че това е истинска екосистема. Действащ като главен хъб между всички техни продукти, които имам. Прахосмукачката робот, лаптопа, телефона, осветлението, видео наблюдението, телевизора и още. А, дори единствено инфрачервения порт на самия телефон ме улеснява доста. Всичките дистанционни съм ги събрал в една кутия и си ползвам телефона за тази цел. Комуникацията и управлението ...между всичките продукти става лесно и удобно.

    Коментиран от #13

  • 13 Иван

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Благой":

    И пак едно AppleTV/HomePod mini има много повече технологии и функции за IoT неща, включително Thread, което е в пъти по-надеждно от Wi-Fi и Bluetooth. В момента с Matter няма и ограничения дали ползваш неща за HomeKit или Google Assistant.

    Коментиран от #14

  • 14 Благой

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Екосистемата на Xiaomi ми предлага повече и ми е по-полезна и приложимостта на продуктите в нея са разнообразни. За мен!
  • 15 Хахах

    5 0 Отговор
    Абе тия имат само два лаптопа и само за тях говорят! Какво толкова ги оправят, като тайванците им произвеждат частите.