Отидете към основна версия

43 348 25

Xiaomi пуска смартфон, който се зарежда напълно за 9 минути

  • xiaomi-
  • redmi-
  • 12-
  • explorer

Това е новата конкуренция сред средния клас телефони

По време на представянето в Китай на новата гама Redmi Note 12, Xiaomi акцентира на своя Redmi Note 12 Explorer. Благодарение на своето бързо зареждане от 210 W, той възвръща 100% автономност за 9 минути.

Това е новата конкуренция сред средния клас телефони. След като се бориха да имат най-големия екран, най-бързия чип, най-големия брой фото сензори на гърба на устройството, най-впечатляващата батерия, производителите на смартфони сега се състезават на друга основа: бързото зареждане.

От няколко години производителите умножиха обещанията за бързо зареждане до под 20 минути за най-модерните. Сред съперниците откриваме Oppo, Realme, Vivo или Xiaomi. И последният току-що постави рекорд с чисто новия си Redmi Note 12 Explorer Edition, представен миналата седмица в Китай. Той обещава да се зареди напълно само за девет минути и да възстанови 66% за пет минути.

По този начин той изтрива предишния рекорд на Vivo IQOO 10 Pro, който достигна 100% за 10 минути благодарение на своето зарядно устройство от 200 W. За това Redmi Note 12 Explorer Edition разчита на 210 W бързо зарядно устройство, най-мощното на пазара, за 4300 mAh батерия. Сравнително скромен капацитет, който, от друга страна, не трябва да гарантира рекордна издръжливост на устройството.

Но постижението остава значително и би трябвало да привлече окото на онези, които потръпват веднага щом телефонът им падне под 50% оставаща автономност. За да постигне това, Xiaomi обяснява, че е работил върху своето GaN зарядно устройство (с галиев нитрид, който загрява значително по-малко от обичайния силиций и също така провежда по-добре електричеството за по-добър енергиен капацитет), за да разпредели по-добре мощността на зареждане, но също и върху кабела, който има е подсилен за допълнителна безопасност.

Често по отношение на устойчивостта във времето и броя на поддържаните цикли на презареждане това може да направи разликата. Oppo и Vivo обявиха, че техният смартфон обещава поне четири години поддържане на качеството на батерията (повече от 80% от капацитета им). За момента Xiaomi не е съобщила данни по този въпрос. За сравнение, зареждането на iPhone 14 Pro Max с поддържаното 27W зарядно устройство отнема почти 1 час и 30 минути.

Засега Xiaomi обяви своя Redmi Note 12 Explorer Edition само за китайския пазар, където трябва да бъде наличен в началото на ноември. Той включва 6,67-инчов 120 Hz OLED екран, дизайн от алуминий и стъкло, троен фото модул с 200-мегапикселов основен сензор, 8-мегапикселов ултраширокоъгълен и 2-мегапикселов макро сензор. Както винаги, на мода е съотношението качество-цена в гамата.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.

Свързани новини