Last news in Fakti

30 Януари, 2023 12:13 6 225 8

Ето я първата кола на Xiaomi

  • xiaomi-
  • електромобил-
  • modena

Плановете на Xiaomi са наполеоновски, компанията възнамерява да произвежда до 10 милиона коли годишно и да ги продава по целия свят

Ето я първата кола на Xiaomi - 1

Снимки на Xiaomi MS11 попаднаха в интернет. Дебютният автомобил на китайския технологичен гигант трябва да влезе в производство през първото тримесечие на 2024 година, като ще се прави в чисто нов завод в предградията на Пекин. Това съобщава сайтът CarNewsChina.

По предварителни данни електрическият автомобил на Xiaomi може да се казва Modena (MS11 е работен индекс), въпреки че Ferrari имаше модел със същото име и китайците не отричат, че името може да бъде променено заради авторски права. Сега колата е подложена на финални тестове.

Ето я първата кола на Xiaomi

Любопитното е, че изпълнителният директор на Xiaomi Лей Джун лично участва в последните тестове на електромобила. Новият Xiaomi MS11 ще съперничи на Tesla Model 3 и ще бъде сравним по цена. Тази кола ще може да се закупи на цена от 260 000 до 350 000 юана ($38 300 - $51 600).

Ето я първата кола на Xiaomi

Подобно на Tesla Model 3, електрическият автомобил Xiaomi Modena е рационализиран седан от D-клас. Има плавни контури на каросерията, извита линия на покрива и големи фарове с форма на стрела. Покривът на електрическия автомобил е изцяло стъклен. Наскоро стана известно, че панелите на каросерията се произвеждат в заводите на концерна BAIC, а спирачките ще бъдат доставени от Brembo.

Ето я първата кола на Xiaomi

Характеристиките на Xiaomi Modena все още не са оповестени, но е известно, че различни версии на електрическия автомобил ще бъдат оборудвани с батерии от BYD и CATL. Той ще получи 800-волтова електрическа система, която позволява ултрабързо зареждане до 80% за 15 минути.

Ето я първата кола на Xiaomi

Освен това за седана се разработва иновативен автопилот. На снимката се вижда, че на покрива на колата е монтиран лидар. Плановете на Xiaomi са наполеоновски, компанията възнамерява да произвежда до 10 милиона коли годишно и да ги продава по целия свят. От компанията планират да инвестират 14.7 милиарда долара в автомобилното подразделение за 10 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    25 8 Отговор
    И тия биха германските жендъре
  • 2 Ехааа

    9 19 Отговор
    Но също като телефоните им - ремонта невъзможен!

    Коментиран от #8

  • 3 Мне

    6 17 Отговор
    Като телефоните им ли ще е? Ако е така, МЕРСИ!
  • 4 Паисий е жив

    17 4 Отговор
    Ако може да перефразирам една италианска песен: Тесла-чао, тесла-чао, тесла -чао,чао,чао... Щом азиатците, а най-вече китайците хванат цаката на нещо, цените се очаква да се сринат. До 10 год се очакват читави екетрически коли на сносни цени. Телефоните им не били като i-phone...какво ти пука? Има производители- има конкуренция. Има и хуавей, има и самсинг (все азиатчета) и пр. Един ден, който няма пари за тесла ще си купи ел. кола ксиаоми, самсунг и пр. и пак ще си джитка.
  • 5 мани мани

    7 4 Отговор
    къв е тоя хюндай ба?
  • 6 Луд

    5 1 Отговор
    Гледам коментар за телефоните им та да ви споделя моите наблюдения като софтуерен разработчик и любител фотограф, а не просто като фенбой на дадена марка. Жена ми е със самсунг Z-Flip4, сестра ми е с i-phone 14 pro аз със почти 2 годишен xiaomi 10T pro. Ценовата разлика е от 2 до 4 пъти. Мога да кажа, че няма сфера в която xiaomi-то ми да отстъпва и да двата. Даже напротив има фичъри и настройки които ги няма и в двата изброени флагшипа. Естествено човек трябва да сравнява съпоставими класове телефони, а не i-phone със xiaomi редми за 280лв.
  • 7 БатП

    0 2 Отговор
    Пак са черпили вдъхновение китайците. Тия фарове са копие на 720s, а Modena e култов модел на Ферари. Въобще очаквано, особено от марка като Xiaomi.
  • 8 Що бре ти на

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ехааа":

    айфионя да не би да му праиш основин рямонт или на теслъта на миск или на ел магарцадас или двоен кенеф.Голям ремонтаджия си,сигур колата ти сега е кочина и събирана като парцалива кукла.