Отидете към основна версия

6 651 35

Пълен провал за автономните способности на Tesla на сняг (ВИДЕО)

  • tesla-
  • fsd-
  • автономно шофиране-
  • сняг

Системата FSD явно въобще не е обучена за зимни условия

Опцията Full Self-Driving Beta на Tesla е меко казано спорна, а видеото, което ви показваме засяга последния ъпдейт 10.69.25 и неговото приложение в снежния Детройт, като допълнително налива масло в огъня.

Публикувано в YouTube канала Detroit Tesla точно на Бъдни вечер, видеото показва как FSD Beta на Tesla за $15 000 навигира кола по заснежените градски улици. Още от пръв поглед се вижда, че нещата не изглеждат добре.

Само няколко секунди след първото задействане на системата, колата се движи твърде бързо и леко завива надясно, насочвайки се към бордюра и принуждавайки водача да поеме контрола над волана.

Тони Езеро, който изпраща видеото се бори със своята Tesla по заснежените пътища на Детройт и казва: "Не мисля, че това шофиране е ОК. Инженерите изобщо не са обучили системата за движение в снежни условия.

Няколко пъти по време на краткото, 15-минутно шофиране, системата за самостоятелно управление се изключва напълно, карайки мъжа зад волана незабавно да поеме управлението. Не е ясно защо FSD Beta действа така, като Тони спекулира, че това може да се дължи на неравните петна сняг и лед, които покриват асфалта.

Във всеки случай той продължава да казва, че „това е изнервящо“, добавяйки, че не се е променило много, откакто той тества предишна версия на FSD Beta година по-рано, при подобни метеорологични условия.

Колкото и Мъск да твърди, че технологиите на неговите автомобили са напреднали, е видно, че шофирането в зимна буря изисква от шофьорите да вземат допълнителни предпазни мерки, независимо каква кола карат. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини