Отидете към основна версия

2 747 10

Двукрак робот заменя хората на работа в складовете (ВИДЕО)

  • робот-
  • складов работник

Иновацията се нарича Digits

Agility Robotics скоро ще пусне актуализирана версия на своя двуног складов робот Digits. Роботът ще изпълнява опасни или повтарящи се задачи. Новата версия включва глава с LED анимирани очи, както и с ръце, с които може да изпълнява по-широк набор от работни задачи.

Новата версия на робота Digits може да „носи повече, да се изкачва по-високо, да зарежда по-бързо, да издържа по-дълго“, твърдят от компанията. В допълнение, роботът може да сканира околната среда по-ефективно, възприятието му е по-остро и той взаимодейства по-добре с хората.

Digits тежи около 63 кг, висок е 170 см и има новопроектирани „крайни ефектори“ (ръце), които помагат на робота да достигне ниски или високи места и да постави или вземе артикули, намиращи се в складовете за доставка.

„Работата в склад включва много автоматизирани, повтарящи се задачи, които твърде често водят до наранявания и голямо текучество, оставяйки пропуски в работната сила, които възпрепятстват веригите за доставки“, обясняват от компанията.

Като многофункционален робот, той може да изпълнява много задачи и е в състояние да се адаптира към различни работни процеси. Роботът Digits ще може да превключва между задачите в зависимост от текущите нужди на склада.

Човекоподобният робот е произведен да работи в човешки пространства, което позволява лесно внедряване във вече съществуващи складови функции и изградена инфраструктура без скъпи надстройки.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини