Last news in Fakti

20 Юли, 2023 14:36 2 586 4

Роботи прибират неправилно паркирани автомобили (ВИДЕО)

  • паяк-
  • репатрак-
  • робот
Роботи прибират неправилно паркирани автомобили (ВИДЕО) - 1

Френската компания Multitract пусна в серийно производство специални пълзящи роботи, които могат да евакуират незаконно паркирани автомобили от най-тясното пространство.

Преместването на паркиран автомобил може да се превърне в скучна работа, особено в градски условия. Понякога няма място за поставяне на конвенционален репатрак пред или зад превозното средство. Но на помощ на служителите на общинската служба идват специалните роботи - нещо средно между камион, мотокар и сапьор.

Строго погледнато, те не са роботи, защото работят 100 процента по инструкции на човешки оператор, който ги управлява с дистанционно управление. Те се наричат ​​Easttract. Easttract има чифт релси и тава, която се плъзга напред като рампа. Има товароподемност 2500 кг. По-мощният модел TowTrack XL може да се справи с автомобил с тегло 3500 кг.

Може би след време такива машини ще могат да работят напълно автономно, а наказателните паркинги по света ще могат да удвоят броя на задържаните коли. Според компанията в по-голямата част от случаите машините се използват за евакуиране на неизправни автомобили от тесни улици. Но няколко малки града във Великобритания ги използват и за контрол на нарушителите на паркирането. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идея

    3 1 Отговор
    Ще правя бизнес с такива роботи.
  • 2 УРА,,УРА

    13 0 Отговор
    Този робот докато приключи всичко с един автомобил, нашите хора от ЦГМ с паяците ще вдигнат точно три броя.
  • 3 ти да видиш

    1 1 Отговор
    Една фадрома, ще свърши по-добра работа, а и ще има силно възпитателно действие!
  • 4 Хмм

    3 0 Отговор
    Много бавно е за раче по скоро е като охлювче в сухо време. а във дъждовно и зимно как го виждате.