Last news in Fakti

29 Май, 2022 11:00 2 867 4

Dyson разработва идеалната домашна помощница - робот (ВИДЕО)

  • dyson-
  • робот

За да постигне целта си, от Dyson обявиха, че търсят голям брой специалисти

Dyson разработва идеалната домашна помощница - робот (ВИДЕО) - 1

Марката Dyson е най-известна със своите прахосмукачки, пречистватели на въздух и продукти за грижа за косата, но в действителност това е високотехнологична компания, която разработва доста по-сложни джаджи. В потвърждение на това е едно ново видео, което показва прототипи на роботи, създадени за извършване на ежедневни домакински задължения.

Това видео показва различни роботи, които могат да прахосмучат мебели, да се справят с крехки неща като чинии, да подреждат масата, да събират разпръснати предмети и да ги преместват от едно място на друго. Сега целта на компанията е да разработи универсален робот, способен да върши всякаква домакинска работа. Според The ​​Guardian подобно устройство може да се появи на пазара до 2030 г.

За да постигне целта си, от Dyson обявиха, че търсят голям брой специалисти. По-конкретно в момента компанията търси 250 инженери по роботика с опит в компютърното зрение и машинното обучение. Приблизително 700 нови служители ще бъдат наети през следващите пет години. Освен това в момента Dyson изгражда най-големия изследователски център по роботика в Обединеното кралство, който е позициониран до летище Hullavington Airfield, недалеч от дизайнерския център на компанията в Малмсбъри.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бравос

    1 0 Отговор
    Ама да му сложат и трети крак че да прави меринджейката щастлива.