Отидете към основна версия

6 027 10

Обявени са системните изисквания за Windows 12

  • операционна система-
  • windows 12-
  • microsoft

Очаква се новата ОС да се появи през втората половина на 2024 г.

Рано е да се говори за пускането на Windows 12, но първата информация за това вече се разпространи в мрежата. Германският портал Deskmodder публикува някои от системните изисквания за предстоящата операционна система - и изглежда, че собствениците на по-стари компютри може да имат проблеми.

В сравнение с предшественика си, при Windows 12 исканията за RAM ще се удвоят: от 4 на 8 GB. Също така се съобщава, че изискването за наличие на TPM 2.0 модул (хардуерен или софтуерен) в системата няма да изчезне. Според слуховете Microsoft може да постави подобно условие и за SSD устройство. В същото време се отчита "намаляването" на инструментите MSDT и VBScript.

Източникът също така твърди, че Windows 12 ще поддържа копроцесора Pluton, който беше представен заедно с мобилните чипове Ryzen 6000 през януари 2022 г. Все още не е известно кои процесори ще бъдат съвместими с бъдещата ОС, но според изданието този списък едва ли ще се промени в сравнение с Windows 11.

Очаква се Windows 12 да бъде обявен приблизително по същото време като процесорите на Intel от 14-то поколение (семейство Meteor Lake-S), вероятно през втората половина на 2024 г. Според главния продуктов директор на Microsoft Панос Панай, операционната система ще разчита до голяма степен на облачни услуги и различни AI инструменти.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.

Свързани новини