Отидете към основна версия

4 006 4

Изчислиха скоростта, с която се предават данните в мозъка

  • мозък-
  • данни-
  • предаване-
  • скорост

Резултатите показват, че скоростта на сигнализиране се увеличава през детството и достига пик на възраст между 30 и 40 години

Неотдавнашно проучване, публикувано в списанието Nature Neuroscience от изследователи от Mayo Clinic, показва, че скоростта на трансфер на информация между различните области на мозъка продължава да се увеличава в ранна зряла възраст.

Чрез стимулиране на двойки електроди в 74 участници на възраст от 4 до 51 години изследователите измерват времето, необходимо на сигналите да пътуват между регионите на мозъка.

Резултатите показват, че скоростта на сигнализиране се увеличава през детството и достига пик на възраст между 30 и 40 години. Например, изследователите измерват скоростта на невроните при 4-годишен пациент - 45 милисекунди за сигнал за преминаване от фронталните към теменните области на мозъка.

При 38-годишен пациент същият път отнема 20 милисекунди. За сравнение, мигването на окото отнема между 100 и 400 милисекунди. Това откритие опровергава по-ранното вярване, че скоростта на трансфер на информация в мозъка се стабилизира в ранна юношеска възраст.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.

Свързани новини