Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 11:30 9 965 21

Астронавт на Марс, но с увреден мозък

  • астронавт-
  • марс-
  • мозък-
  • увреждане

Екип от учени начело с Дона Робъртс от медицинския университет в Южна Калифорния проведоха един експеримент, който поставя много въпросителни относно мисията на астронавти до Марс.

Тя и екипът и са на мнение, че дългият престой в космоса уврежда мозъка. Опитите са показали, че при продължително пребиваване в космоса настъпват изменения в черепите на астронавтите.

В резултат на това силно се намалява остротата на зрението и се повишава вътрешночерепното налягане. След направеното от Робъртс изследване и най-вече след неоспоримите резултати, учените са силно притеснени за подготовката на астронавти за евентуален полет на човек до Марс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 явертъуиопчасдфгхйклшщ

    34 0 Отговор
    Ами да, затова си стоя на земята.
  • 2 незнайко

    29 1 Отговор
    Значи всички които са били на международната космическа станция са с увреден мозък ! Защо са го крили досега ?

    Коментиран от #4, #11, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пазарен Либерализатор

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Какво ти пука, да нямаш роднини на МКС?
  • 5 Къртев

    52 2 Отговор
    Значи, доста хора са ходили до Марс, ама не казват.
  • 6 атанаска васкова

    24 9 Отговор
    Ицо Стоичков марсианец!
  • 7 Яката статия

    28 2 Отговор
    Многа хубава и задълбочена статия,сега вече всичко ми се изясни.
  • 8 Бесен Язовец

    11 5 Отговор
    По-важното е, че на Мъск бизнеса му с мисиите до Марс и електромобилите си върви :) Е..ти зомбираното поколение.
  • 9 Иван Господинов

    16 2 Отговор
    Да пращат уволнениете служители от Тесла
  • 10 Руми

    19 3 Отговор
    Само на земята има условия нормални за живот на човека. Чак сега ли го разбрахте !!!+
  • 11 Един друг

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Тези станции - и сегашната, и предишните са на ниска орбита, където магнитното поле на Земята до голяма степен ги пази от космическото лъчение. Е, не е като на морското равнище, където имаш и цялата атмосферат отгоре да поглъща йонизиращите лъчи, обаче пак е много по-добре от дълбокия космос, където си изложен пряко на тези неща, защото стените на кораба са краяно недостатъчни.

    Тези на станцията не се насмукват с повече радиация от пилот на пътнически самолет за цялата си кариера.

    Тук вероятно говорят за промени в черепите от безтегловността, но това е най-малкият проблем на дълбокия космос. Да не говорим, че полетът до Марс е достатъчно дълъг, за да хване я мощно слънчево изригване, я някоя свърхнова и тогава екипажа го пиши бегал.
  • 12 Бат Мишо

    11 3 Отговор
    полвинта планетно население е с увреден мозък ,без да е ходило на марс
    никой вяма забележи разлика кат са върне
    даже може да се понормализират
    Да прездложим, суджук ага и апартамент бей ,викам за мисията....
  • 13 Алфа Ромео

    12 2 Отговор
    Те още тука са им увредени мозъците като си мислят че ще стигнат до Марс, че щели и да живеят там.....
  • 14 Morgoth

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Всички космонавти търпят увреждания - космоса не е за хора. Тънката обшивка на корабите не може да спре радиацията, а мускули и кости се увреждат от липсата на гравитация.
    Космонавтите обаче са млади и силни, специално подбрани за целта, а и като правило не остават много дълго горе, макар да има и експерименти които целят да проверят издръжливостта.
  • 15 Пазарен Либерализатор

    7 2 Отговор
    СКорея като пуснат своята космическа програма и първи ще изпратят хлебарки на Марс, без скафандри, ще ядат пясък и пак ще оцелеят.
  • 16 ;))))

    9 0 Отговор
    Ще се ходи на Марс. Дон Мъскароне вече взе парите й каза "чакай малко"
  • 17 Хорацио

    5 9 Отговор
    Е как няма да се отиде до Марс? Нали Мъск се е захванал с това, човека взема парите и каза "ше видим". Аз съм сигурен, че не лъже и съвсем сериозно разработва космически кораб до Марс, както и станция за живот там, както и че колата дето продава е първо качество, а не пластмасов боклук дето се самозапалва. Той е честен човек излязал ей така от нищото с десетки милиарди правителствени пари зад гърба си, всеки може да го постигне! Плюс това се облича, като нормален човек с тениски и дънки, не може да е мошенник или кукла на конци! Това е САЩ страната на мечтите и... Холивуд...

    Коментиран от #18

  • 18 Никой

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хорацио":

    Заслепен от омраза и дребнава завист. Преди всяко велико постижение е имало проблеми, които е трябвало да се решат и докато не се появи някой, които наистина вярва, че може да успее, човечеството просто ще си седи и ще си говорим тука как всичко е невъзможно и е по-лесно да си седим където сме в калта. Това включва много хора и средства, но честно казано не се съмнявам, че в близко бъдеще Марс ще е достижим за хората.

    Коментиран от #19

  • 19 Пенка

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Никой":

    Това с ходенето до Марс и набиването на милиарди не е велико постижение, а пълна олигофрения. Справка - Луната. Велико постижение би било подобряването на условията за живот на земята.

    Коментиран от #20

  • 20 Никой

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пенка":

    Нямаш си на идея колко от нещата, които ползваш и които правят живота по-лесен са разработени от хора работещи по космически програми. Такива аргументи "Ние тука не сме се оправили а пък къде ще ходим" игнорират знанието, което се придобива с "набиването" на милиарди за такива цели. И такова набиване осигурява милиони работни места и раздвижва икономиката и прогреса.
  • 21 ааааааааа

    3 0 Отговор
    пълни глупости , да увеличат радиационната защита или по-добре да вземат пример от магнитното поле на земята как ни пази , да го приложат на космическия кораб и готово няма да има радиация