Last news in Fakti

16 Май, 2023 09:45 3 935 4

Изчислиха скоростта, с която се предават данните в мозъка

  • мозък-
  • данни-
  • предаване-
  • скорост

Резултатите показват, че скоростта на сигнализиране се увеличава през детството и достига пик на възраст между 30 и 40 години

Изчислиха скоростта, с която се предават данните в мозъка - 1

Неотдавнашно проучване, публикувано в списанието Nature Neuroscience от изследователи от Mayo Clinic, показва, че скоростта на трансфер на информация между различните области на мозъка продължава да се увеличава в ранна зряла възраст.

Чрез стимулиране на двойки електроди в 74 участници на възраст от 4 до 51 години изследователите измерват времето, необходимо на сигналите да пътуват между регионите на мозъка.

Изчислиха скоростта, с която се предават данните в мозъка

Резултатите показват, че скоростта на сигнализиране се увеличава през детството и достига пик на възраст между 30 и 40 години. Например, изследователите измерват скоростта на невроните при 4-годишен пациент - 45 милисекунди за сигнал за преминаване от фронталните към теменните области на мозъка.

При 38-годишен пациент същият път отнема 20 милисекунди. За сравнение, мигването на окото отнема между 100 и 400 милисекунди. Това откритие опровергава по-ранното вярване, че скоростта на трансфер на информация в мозъка се стабилизира в ранна юношеска възраст.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На колко е равна

    2 2 Отговор
    една милисекунда.Или ,колко
    милисекунди има в една секунда.
    Къде тогава,запецва мозъчния неврон?
    Кога,цапецва и как включва наново.
    Всеки забравя,значи ние не
    ръководим процесите,сами по себе си.
  • 2 ФТП

    5 1 Отговор
    Около 50 мегабита в секунда.
  • 3 Алекс

    2 0 Отговор
    Бъркаш капацитет със скорост. Но иначе е интересно, все си мислех че мозъка е много по съвършен от техниката а според статията лейтънси-то е по-голямо от скоростта на сигнал между Европа и Америка. От друга страна не става ясно каква е дълбината на невроните в теста.
  • 4 то...

    3 0 Отговор
    едно е скороста да предадеш инфото а друго е да обработиш предаденото инфо, а още по-друго е да го усмислиш и осъзнаеш. На обработка и осъзнаване на оредаденара информация си остава ненадминът до момента мозъка на човек! За 150 милисекунди човек вижда И осъзнава какво вижда! Тук компютрите издишат много все още, за сега...