Отидете към основна версия

5 331 3

Това е най-екстремната каравана в света

  • каравана-
  • кемпер

Срещу допълнително заплащане караваната може да е дори бронирана

Американската компания Mammoth Overland представи нестандартен мобилен дом, наречен ELE. Той е специално подготвен за използване във военни зони и природни бедствия. Това съобщава сайтът Motor1.

Кемперът Mammoth Overland ELE е със здрава конструкция и е подготвен за използване извън пътя. На покрива са предвидени стойки за комплекти за първа помощ, инструменти и друго оборудване.

Срещу допълнително заплащане караваната може да е дори бронирана, като бронята може да предпазва от куршуми от АК. В кабината има сейф за оръжие, а дивите животни могат да бъдат прогонени със специален спрей за мечки.

Моторният дом Mammoth Overland ELE е запечатан отвътре - вратите му се затварят като люкове на подводници. Монтирана е система за пречистване на въздуха, климатик и 83-литров резервоар за вода с филтрираща технология.

Устройството е оборудвано с четири литиево-железни фосфатни батерии, които осигуряват автономност за 20 часа. Можете да ги зареждате от слънчеви панели или от колата, докато теглите ремаркето.

Във вътрешната част на тази екстремна каравана е монтиран 32-инчов телевизор, както и интернет модул Starlink. В задната част на караваната има разтегателна кухня с мивка и печка. Цената на Mammoth Overland ELE започва от $67 000.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.

Свързани новини