Last news in Fakti

4 Август, 2023 13:08 3 458 6

Как стар училищен автобус се превръща в уютна къща на колела (ВИДЕО)

  • кемпер-
  • къща на колела-
  • училищен автобус

На покрива има слънчеви панели, които захранват цялата електроника вътре

Как стар училищен автобус се превръща в уютна къща на колела (ВИДЕО) - 1

Двойка от САЩ, Рейси и Зак, превърнаха стар училищен автобус Chevrolet Express от 2011 година в мобилен дом. Кемперът получи уютен интериор с кухня и спалня. Видеото за тази интересна къща на колела бе публикувано в YouTube канала на Tiny Home Tours .

Трудно е да забележите нещо необичайно отвън на кемпера. Рейси и Зак правят всичко възможно да го направят възможно най-минималистично. Любопитното е, че съпругът е работил като готвач, така че много внимание е отделено на кухнята.

В този мобилен дом ще намерите много естествени повърхности - орехови плотове, а печката с три котлона и фурна на газ са скрити между мивката и големия шкаф. Кемперът разполага също с много място за съхранение и резервоар за вода.

Срещу кухнята има малка трапезария, която се лесно може да се превърне в голяма пейка или второ легло. Спалнята разполага с голямо двойно легло "king size". Монтирана е странично в задната част на автобуса.

На покрива има слънчеви панели, които захранват цялата електроника вътре. Предвиден е и допълнителен люк отгоре, който осигурява достатъчно естествена светлина в помещението.

Мобилната къща обаче няма баня. Вместо това е осигурен външен душ. Интересно е, че този дом на колела беше продаден наскоро, а сега двойката се занимава с производството на други къщи на колела по поръчка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търсят се и в България

    7 0 Отговор
    Много хора търсят.
  • 2 МАКЕДОНЕЦ

    8 1 Отговор
    с данъците в Сащ, напълно ги разбирам хората. и тук има мегдан за такова
  • 3 Предимства и недостатъци

    10 1 Отговор
    Можеш да пътуваш където ти харесва. Но...няма ли баня и тоалетна с канализация и течаща вода, това не е за мен.

    Коментиран от #4

  • 4 ТеслАта

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Предимства и недостатъци":

    В този си вид без баня и тоалетна, е почти като обикновен бус или комби. С минимални усилия правя легло и газова кухня. С други думи е едно голямо-нищо.
  • 5 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Проблема е че цените на тия съборетини дори като шще са в окаяно състояние са високи заради кризата с бездомните в САЩ, а след обновяването се видя че му искат $69к... Половината поне от бездомните в САЩ ( около 3 млн) живеят в такива возила, но не в такова идеално състояние разбира се. Новото младо поколение в САЩ са конкуренция на бездомните , много просто отказват да влязат в корпоративната "надпревара на плъховете" и живеят минималистично, като тия агенти.
  • 6 4668

    1 1 Отговор
    Ромскo-чергарски истории за хора без корени и наследство. Средната класа и богатите хора не ползват такива неща дори и на почивка. Средната класа спи по евтини хостели, хотели и апартаменти под наем, а богатите в луксозни такива или в собствени ваканционни жилища. Единствено Илън Мъск разправя, че живее в такова нещо (сглобяема къща), но всеки в Тексас може да ти каже, че живее в къща на свой приятел, за която плаща огромен наем с цел избягване на данъчни задължени...