Отидете към основна версия

1 827 23

Развалени OLED екрани на iPhone вече се ремонтират с лазер (ВИДЕО)

  • iphone-
  • ремонт-
  • дисплей-
  • лазер

Използването на лазер позволява подобни ремонти да се извършват без демонтаж и дори без изключване на неизправното устройство

Авторът на YouTube канала Strange Parts сподели интересно видео, показващо лазерна машина, с която могат да се ремонтират счупени OLED дисплеи на iPhone. Създателите ѝ разказват на блогъра за принципа на работа и основните характеристики на устройството.

Според тях устройството е нещо като машина за индустриално рязане на OLED панели. Разработчиците на устройството отбелязват, че неговият дизайн включва специален тип лазер, който преминава през външния слой на матрицата и позволява да се възстанови „мъртвата“ проводяща писта, елиминирайки проблема с надлъжната цветна лента на екрана.

Използването на лазер позволява подобни ремонти да се извършват без демонтаж и дори без изключване на неизправното устройство. Драскотините по стъклото могат да попречат на работата - в този случай може да се наложи то да бъде премахнато преди използване на лазера. В бъдеще създателите на устройството планират да го подобрят, като автоматизират процеса на ремонт - сега търсенето и ремонтът на проблемните зони трябва да се извършва ръчно.

Авторът на видеото не уточнява цената на този вид ремонт. Най-вероятно устройството ще се доставя само в сервизни центрове. Самата Apple оценява подмяната на екрана на iPhone 14 на от $279 до $379, в зависимост от модификацията на смартфона.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини