Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 11:21 1 521 0

Разглобяването на Google Pixel 8 не е толкова лесно (ВИДЕО)

  • pixel 8-
  • ремонт

По време на презентацията на Pixel 8 Google обяви промени в дизайна на смартфоните, за да ги направи по-лесни за ремонт, ако е необходимо

Разглобяването на Google Pixel 8 не е толкова лесно (ВИДЕО) - 1

Авторите на YouTube канала PBKreviews решиха да проверят това, като разглобиха един от новите „пиксели“. Разглобяването на Pixel 8 започва с най-простото нещо - премахване на слота за SIM карта. След това трябва да използвате специални инструменти и много внимателно да отделите дисплея от останалата част на корпуса.

Върху целия гръб на дисплейния модул е ​​залепен огромен меден слой, който служи за по-добро разсейване на топлината. За същите цели в кутията има и графенов филм. Но обичайната изпарителна камера за съвременните смартфони за намаляване на температурата вътре не беше намерена.

Цялата ключова електроника в смартфона е защитена от алуминиева плоча, закрепена с няколко стандартни винта. За да извадят батерията, инженерите на Google предоставят специален стикер, но авторът на видеото не успя да извади батерията с него, така че трябваше да излее малко алкохол под батерията, за да отслаби ефекта на лепилото.

И след това бяха нужни много усилия. Следователно смяната на батерията се оказва не толкова лесна задача. Авторът на видеото отбеляза, че стъклото, покриващо камерата в случай на повреда, може да бъде заменено дори без разглобяване на смартфона, но смяната на задния капак ще бъде много трудна. Въпреки това той даде на Pixel 8 оценка 7 от 10 за поправка. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА