15 Декември, 2022 11:58 1 813 5

Apple ще позволява инсталирането на приложения на трети страни

  • apple-
  • iphone-
  • ios-
  • приложения

Това означава, че собствениците на iPhone ще могат да инсталират приложения на трети страни, както правят на Android

Apple ще позволява инсталирането на приложения на трети страни - 1

Съвсем скоро в Европейския съюз трябва да влезе в сила антитръстов закон. Съгласно него от 2024 г. Apple ще трябва да отвори достъп до собствената си система за разработчици на софтуер от трети страни.

Според Bloomberg Apple работи активно за внедряване на съответната функционалност в iOS. Това трябва да се случи преди 2024 г. - според запознати, потребителите могат да имат достъп до приложения от източници на трети страни още в iOS 17!

Това означава, че собствениците на iPhone ще могат да инсталират приложения на трети страни, както правят на Android, като това би следвало да се случи от следващата година. Е, или поне самата Apple възнамерява да го направи тогава.

Всички тези иновации могат да бъдат въведени в iOS и от платежни системи на трети страни. Разработчиците на въпросните трети страни ще имат повече контрол върху NFC чипа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жалко

    4 17 Отговор
    Тръгват по пътя на Гугъл

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "жалко":

    Нямат избор заради “продуктовия дизайнер” ЕС.

    Коментиран от #3

  • 3 Джон

    1 13 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Имам чувството, че ЕС са подкупени от китайците

    Коментиран от #5

  • 4 Бравооооо

    19 4 Отговор
    Целта е разбиване на монопола, малка глътка свобода...както за потребителя така и за девелопърите. И все пак си мисля, че епъл са прекалено егоцентрични и алчни и ще намерят хватката да не загубят тия кожодерски 30% . Дявола преоблечен в ангелски одежди ще си остане същия.
  • 5 Мдаааа

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Комунисти са нали? Не, че не искат да прекъснат любимите ти монополисти и да дадат свобода полагаща се на потребителите.