Last news in Fakti

31 Юли, 2023 09:20 3 474 40

iPhone се превръща в помощник на шофьорите

  • apple-
  • iphone-
  • visual look up-
  • контролни лампи на арматурното табло

Смартфонът ще ви казва значението на контролните лампи на таблото

iPhone се превръща в помощник на шофьорите - 1

Чрез актуализиране на операционната система на "ябълковите" смартфони до iOS 17, потребителят ще може да дешифрира предупредителните светлини на таблото на автомобила.

Смартфонът ще информира водача за значението на определен знак на таблота. Тази функция ще бъде особено подходяща за млади шофьори или за по-възрастни, които преминават към модерни автомобили.

Новата функция ще бъде вградена в съществуващия инструмент Visual Look Up, който, с помощта на камерата, е способен да разпознава обекти от изображения и да предоставя информация за тях.

Същият инструмент ще разпознава и иконите, светещи на арматурното табло на автомобилите. Новата версия на iOS ще бъде достъпна за потребителите на Apple през септември, тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    "Скъпи, светна лампата на Аладин! Какво да правя ❓"
  • 2 мхмм

    18 1 Отговор
    тва на тъпите хамериканСи ше им влезе в употреба

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Айзомби

    13 3 Отговор
    То айфона си е тите хамериканци,ама лошото е ,че вече света е пълен с такива тпаци,то затова и те взеха да продават по цял свят.

    Коментиран от #9

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "мхмм":

    На тях ще им трябва и приложение за значението на показанията на спидометъра 😉😉😉😉
  • 6 С обичка и бели чорапи парфюмирани

    5 2 Отговор
    Всеки оважаващ се шафъорин трябва да има посуеден модеу жсм
    особенно ако е тираджия да не говориме на дългите курсове международен интернационале и да има приуожение кога да пуска богето богето много е важно и авторитетно при разговор.
  • 7 Да, да,

    10 2 Отговор
    бъканите китайски светлинки в автомобилите най-много да прегреят ябълката и тя почне да свети като коледна елха. Абе чудят се вече какви глупости да сложат в софтуера, за да зарибяват купувачите, които гледат цената, а не ненужните програми в устройството, които едва ли някога ще използват! Аз примерно бях много привлечен от една функция на Нокия едно време, която използвах постоянно. Наричаше се ФМ трансмитер. Къде е той сега? Това беше много полезна функция в телефоните.
  • 8 БАЙ фон Тилифонь

    8 1 Отговор
    Браво, на АЙфона, катаджиите по цял свят ще изпълнят плана за глобите. Кой, обаче ще обясни на естествения интелект, какво му говори изкуствения?
  • 9 Ваняка

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Айзомби":

    Не знам вече кое е по-добре, да съм тъпак в Амереика или да съм умник в България. Въпреки че, тук хората са много умни, възпитани и образовани - всеки ден е малък празник за мен.

    И особено коментар 4 пише толкова грамотно, че направо ще избухна от кеф!
  • 10 Джон

    2 14 Отговор
    Онзи ден слизаме от връх Мусала към Боровец. Пеша, по Мусаленска пътека. Човекът с андроида веднага вади карти, изчисления, сателитни карти, пътеки, маршрути… Еми изключително неточни изчисления направи. Айфонът - отварям Мапс, питаме дали отивам към колата, давам му че сме пеша и ми изчислява слизането до минута!! Заклевам се. Не му се вярваше на андроидаджията.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 хорхе

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Джон":

    гугъл мапс е много по-добра от епал мапс. тествано и доказано. стига си ми фантазирал

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хахах

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джон":

    на тоя звездите му го говорят. пита ли те епъл маплето а ? хаха

    Коментиран от #14

  • 14 Джон

    1 9 Отговор

    До коментар #13 от "хахах":

    Апъл Мапс ми изчисли слизането от Ястребец до Боровец с точност до минута, Андроид сложи 2 часа отгоре. Пълен провал на Андроида, дори собственикът му ще си помисли следващия път дали да се довери на телефон аз пълно падение за марката

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Айзомби

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Джон":

    Джон стига си лъгал хората.Първо ейпъл мапса няма инфо за бг изобщо а и айфона 100 про е нямал обхват по хижите.Отделно при айфона не можеш да си използваш паметта и дори 1 песничка не си могъл да си си пуснеш.

    Коментиран от #17

  • 16 хохо

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Джон":

    ееее ама много беее 2 часа ц ц ц толкова ли пък не можа да измислиш примерно 20 минути белким някой ти повярва? и после какво стана? какво ти проговори ябълковата карта? слушаме те понеже тук никой няма и е нямал айфоняк освен теб и сме любопитни. гледай да не станат 5 часа хаха ха
  • 17 Джон

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Айзомби":

    Говориш несвързано.
    Телефонът нямаше обхват, нямах интернет на Мусаленска пътека, само GPS. Телефонут беше запаметил локацията на колата на паркинга в Боровец, защото беше свързана нея през карплей. Натиснах иконката на колата и ми начерта маршрута, но най-важното - даде час на пристигане с точност до минута и така си беше до самия край е Боровец.
    Кое е лъжа?
    Андроида имаше сателитна карта, а айфон няма, когато е в режим на навигация. Говорихме си, че уж андроида ще ни покаже беседки. Най-важното - андроида показваше измислени (или неизползвани) пътеки, изключително грешен час на пристигане. Ток беше безполезен. Нещо повече - той беше опасен. Не ви лъжа, нито правя реклама, но следващия път, ако попаднете някъде в планината и трябва да слушате до долу бе лифт, помислете преди да се доверите на Андроид.
    Айфонът нищо не показа на картата, нито беседки, нито хижи, нито алтернативни пътеки, нито сателитни снимки, но показа единствения правилен път и точната минита на пристигане. Бях изненадан, мислих че Апъл Мапс няма да се справи в планината. Според мен точната информация се дължи на друго туристи, които са минавали от там с айфон. За андроида нямам обяснения, беше опасен дори.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Айзомби

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Джон":

    Моят андроид , когато се изморих на прехода и направо ме сложи на гръб и ме пренесе до колата,другите с айфони вървяха с часове и слънчасаха.
  • 19 хихохии

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Джон":

    сега бил опасен пък хахохихохи абе айофсете сте страшни лъжци

    Коментиран от #20

  • 20 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #19 от "хихохии":

    Кое не е вярно???

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 хохохи

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Джон":

    лъжеш че аднроид бил опасен. защо?

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Джон

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "хохохи":

    Защото - отиваш в горния край на Мусаленска пътека, даваш на Гугъл Мапс маршрут до Боровец и тръгваш. Аз не мога да те накарам да ми повярваш.
  • 24 Джон

    0 5 Отговор

    До коментар #22 от "хохохи":

    Задай маршрут Хижа Мусала - Боровец и виж, че Гугъл Мапс дори не откриа Мусаленска пътека към Царска Бистрица, а те прекарва да слизаш покрай кабинковия лифт, където ще си счупиш краката. Разликата между двете слизания е потресаваща. Затова говорим!

    Коментиран от #25

  • 25 хохахо

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Джон":

    стига си лъгал и мамил няма нищо подобно. сите айфонаджии сте такива

    Коментиран от #26

  • 26 жон

    0 5 Отговор

    До коментар #25 от "хохахо":

    Задай маршрута, който ти казах!

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Айзомби

    5 0 Отговор
    Джон моля те , кажи 1 предимство на айфона пред андроид.Ако можеш и повече де молим те , а и ти искаш това знаем.Обясни ни.

    Коментиран от #29

  • 29 Джон

    0 3 Отговор

    До коментар #28 от "Айзомби":

    Пример: Показа ми правилния път за слизане от Мусала към Боровец, пристигнах в светлата част на деня, спести ми счупване на краката, ако бях послушал смахнатите предложения на андроида.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Филантроп

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Джон":

    Къде сте ми хукнали да ползвате тия общаци за планина? И за протокола по - смехотворна карта от епалската за сега няма

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "Филантроп":

    От години имам една платено приложение за iOS - Maps 3D Pro - съдържа всички популярни карти. За протокола реших да прабвам вградената карта на телефона, понеже колегата планинар андроидаджия все се сравняваше с мене. През цялото време си мислеше, че отиваме на грешно място, защото така му показва Гугъл Мапса, а Апъл Мапс ни водеше към Царска Бистрица, където е правилното място. Виждаше му се, че прекалено оптимистично 1.45 мин за слизане, та се наложи да пускам хронометър и да му доказвам, че съвсем правилно си изчислява часът на пристигане. Андроида искаше накрая да ни прекара да вървим под кабинковия лифт то станцията, а Апъл мапса ни прати от Царска бистрица по чисто новия асфалтиран път, осветен, маркиран, със супер знаци между другото, към Боровец.
    Нямах интернет на тела през повече време, към Йетел съм, другите Мтел имаше, та само по GPS се водихме. Предполагам, че айфонът е ползвал данните от предишни туристи с айфони, които са слизали от там, за да ми прати точния маршур. Андроида искаше да ни пратих при хотел Ястребец.
    Просто давам пример за вградените карти, че Апълската се оказва по-добра за планината. Също така напоследък излиат статии, че Апъл Мапс е задминала Гугъл Мапс по качество в много отношение по целия свят и хората почват да го разбират. Аз това го виждам от години при дълги пътувания към Гърция, когато Гугълските карти даваха неточни часове на пристигане и ни прекарваха през трасета, които имат трафик или друг проблем.

    Коментиран от #33

  • 33 Филантроп

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Джон":

    Стига си ми се обяснявал. И епалската и гугълската карта са мазало ама тази на епал е най-смехотворната. Да не разправям какви ядове имах във Франция и Германия с нея че не искам да си спомням.

    Коментиран от #34

  • 34 Джон

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Филантроп":

    Апълската беше много по-добрата в планината

    Коментиран от #35

  • 35 Айзомби

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Джон":

    Джон никой не можеш да излъжеш , може би само себе си.Айфона е най-голямата пръчка,имах такъв телефон ,орязана ОС слаби параметри за много пари.

    Коментиран от #36

  • 36 Джон

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Айзомби":

    Защо да лъжа, като можеш сам да провериш?

    Коментиран от #37

  • 37 345345

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Джон":

    Дори и да е така то ще е еднo от малките изключения и може би за това се кефиш толкова. Google maps > Apple maps all around.

    Коментиран от #38

  • 38 Джон

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "345345":

    Апъл Мапс е надминала Гугъл Мапс и хората го знаят. Писаха в няколко известни сайта.

    Коментиран от #39, #40

  • 39 474727

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Джон":

    Напротив! Има още баяяя хляб да изяде преди да доближи Google maps а каквп остава да я задмине. И нещо любопитно всички с айфони покрай мен ползват google maps.
  • 40 Айзомби

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Джон":

    Задминала само в сънищата ти.Като отвориш ейпъл мапс в българия и има 10 имена на улици и това е а на гоогъл мапс има всичко , заведения ,забележителности и т.н.