Отидете към основна версия

13 423 28

Руски дрон, който на практика не изисква участието на човек-оператор

  • дрон-
  • русия

Според руснаците, тази иновация може да бъде революционна стъпка в областта на безпилотните технологии

Научно-производственото предприятие "Радар ммс" представи нов електрически дрон, който на практика не изисква участието на човек-оператор. Този 30-килограмов дрон е способен да работи автономно до два часа, като достига максимална скорост от 90 км/ч.

Основното предимство на иновацията, според създателите ѝ, е нейната автономност. Благодарение на вградения изкуствен интелект, дронът може да взема решения сам, например да се върне в базата за презареждане или да се приземи за да не се разбие, когато бъдат открити неизправности.

Електрическите дронове обикновено се управляват по-лесно и издържат по-дълго, защото имат по-малко движещи се части. Целта на създаването на такова устройство е да се намалят разходите за експлоатация чрез автоматизиране на процесите и минимизиране на участието на оператор.

В бъдеще се планира да се организира денонощна работа с тези дронове: щом единият се върне в базата за зареждане, другият веднага ще тръгва на мисия. Тази иновация може да бъде революционна стъпка в областта на безпилотните технологии, смятат руските изобретатели.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.

Свързани новини