17 Юли, 2024 13:25 5 851 0

В САЩ създадоха вечен реактивен двигател, в който няма какво да се счупи (ВИДЕО)

  • реактивен двигател-
  • дрон

Разработката е на Wave Engine Corporation

В САЩ създадоха вечен реактивен двигател, в който няма какво да се счупи (ВИДЕО) - 1

Wave Engine Corporation обяви, че е започнала доставката на нови реактивни двигатели J-1 за дронове с тегло до 90 кг. Тези двигатели са интересни с абсолютната си простота и надеждност - нямат никаква механика, която рано или късно води до повреди. Новият тип реактивен двигател, в комбинация с цифровите технологии се оказа изключително перспективен.

Wave Engine Corporation стана известна със съвместните си разработки с Университета на Мериленд и с проект за съживяване на импулсния реактивен двигател, който съществува повече от век. Двигател от този тип се състои от две тръби с обща горивна камера.

Течното гориво, впръскано в камерата, се запалва и създава област на ударна вълна, движеща се в двете тръби, създавайки тяга. Вакуумът, който се е появява в камерата, засмуква нова порция въздух, горивото отново се впръсква и запалва и така нататък, докато двигателят работи.

Дизайнът на такъв двигател е изключително прост - в него няма какво да се счупи. Използването на цифров контрол позволява да се оптимизира работата на двигателя и да се направи възможно най-контролируем. Още през март компанията Wave Engine демонстрира дистанционното изстрелване на такъв двигател като част от собствения дрон Scitor-D.

В САЩ създадоха вечен реактивен двигател, в който няма какво да се счупи (ВИДЕО)

Дронът извърши и редица полети, доказвайки своята висока надеждност и управляемост на двигателя. Тестовете доведоха до договор с неназован „водещ“ изпълнител за отбраната за доставка на серия от реактивни двигатели за дронове.

Двигателят J-1 с тегло 8.2 кг и размери 14 × 32 × 163 см създава тяга до 245 N. Той е в състояние да задвижва самолетни дронове с тегло до 90 кг. Двигателят работи с всякакъв вид течно гориво: бензин, керосин или биоетанол E85.

Компанията разработва и версия на двигателя К-1 с тяга до 979 N за дронове с тегло до 454 кг. По време на тестването на дрон с двигател J-1 безпилотния летателе апарат ускори до 322 км/ч, но при това беше ограничен от възможностите на летището, така че полетите ще бъдат възможни и при по-високи скорости.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА