Отидете към основна версия

7 069 18

Изчислиха минималния брой хора, необходим за колонизацията на Марс

  • марс-
  • колонизатори-
  • космос

Оказва се, че колонизатори с невротичен характер ще имат по-висока смъртност

Изследователи изчислиха, че за нормалното функциониране на първата човешка колония на Марс са необходими много по-малко хора, отколкото се смяташе досега. В своите изчисления те взимат предвид огромен брой променливи и стигат до извода, че невротици не трябва да бъдат изпращани да завладяват Червената планета.

Екипът на университета "Джордж Мейсън" използва техника за компютърна симулация, наречена "симулация, базирана на агенти" в софтуер с отворен код, наречен NetLogo, за да симулира живота на колония на Марс.

Взети са предвид следните фактори: психологически характеристики, адаптивност, устойчивост, ниво на умения и метаболизъм на колонизаторите, както и различни условия на околната среда. Симулацията показа как колонизаторите ще се движат, спят, работят, синтезират или консумират ресурси и взаимодействат помежду си.

Оказва се, че колонизатори с невротичен характер ще имат по-висока смъртност в сравнение с тези, които са доминирани от флегматизъм и оптимизъм. Симулацията също показа, че първоначална популация от 22 души е минимумът, необходим за поддържане на жизнеспособен размер на колонията в дългосрочен план. Авторите на изследването подчертават, че социалните и поведенчески аспекти на хората могат значително да повлияят на резултата от бъдещата марсианска мисия.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.

Свързани новини