Last news in Fakti

27 Декември, 2023 11:30 3 914 10

С този апарат и срещу "скромна" сума ще видите Земята от много високо

  • космос-
  • туристи

Представиха прототип на транспорт за космически туристи

С този апарат и срещу "скромна" сума ще видите Земята от много високо - 1

Базираната във Флорида Space Perspective създаде тестов модел на своя Neptune - капсула под налягане, която ще отведе осем авантюристични пътници на шестчасов полет до надморска височина от 30 км, за да видят от първа ръка кривината на Земята и необятността на космоса .

Капсулата, която на по-късен етап ще бъде оборудвана с меки места за сядане, снек бар, Wi-Fi за стрийминг на живо и 360-градусови панорамни прозорци, наскоро завърши тестването си и вече е оборудвана с всички необходими уреди и инструменти.

С този апарат и срещу "скромна" сума ще видите Земята от много високо

Въпреки липсата на интериор, това събитие бележи началото на тестови полети без екипаж, като полетите с екипаж са планирани за следващата година. Местата за този необикновен полет вече са достъпни за закупуване на цена от $125 000 всяко.

Според основателя на Space Perspective „Цялата компания е много мотивирана да постигне този крайъгълен камък заедно и да видим как космическият кораб Neptune оживява толкова зрелищно пред очите ни.“


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ....НАЙ МОГЪЩИТЕ

    6 3 Отговор
    Тия кво ли не измислят
  • 2 От 30 километра няма да видиш почти нищо

    8 3 Отговор
    повече отколкото от 11, на колкото летят самолетите. Може да видиш кръга на обозримия хоризонт, но ще е огромен. Ако искаш да видиш Земята от разстояние, трябва да се отдалечиш минимум двойно на това.
  • 3 Пък в Русия направиха

    10 3 Отговор
    супер мощна ядрена бомба, която може да унищожи земята. Нъц, нъц, нъц.

    Коментиран от #4

  • 4 САЩ....НАЙ МОГЪЩИТЕ

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пък в Русия направиха":

    И САЩ имат, ама не се хвалят с това.....

    Коментиран от #9

  • 5 НАБЛЮДАТЕЛ

    9 0 Отговор
    Поредната частна фирма с космически разработки. Абе тия хора кога им остава време за това? Те не слугуват ли на демократите и републиканците, не изплащат ли кредитите без покритие на финансовия си министър, не висят ли по автосервизите да кърпят колите след 200 км пътуване по пътищата, че намират време и за посещение на моловете. Сбъркан свят или ни е нужна тояга?
  • 6 Механик

    14 6 Отговор
    Скоро писаха за едни, дето искаха да видят морското дъно, много от ниско. Бяха си платили добри парици, за да чуят как стържат ламарините на батискафа, когато водното налягане го направи на мекица. После половин гониа им търсиха останките, станали на пастет.

    Коментиран от #7

  • 7 хах

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Тука и без пари се трепят всеки ден по пътищата!
  • 8 ЗАВЕЩАНИЕ СИ НАПРЪЙТЕ

    2 1 Отговор
    Задължително
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.