Отидете към основна версия

2 965 4

Започнаха продажбите на 5-метровия трансформиращ се робот за $3 000 000 (ВИДЕО)

  • робот-
  • трансформър-
  • япония

ой се захранва от батерии и може да превключва между режим на превозно средство и робот, но изисква оператор


Токийският стартъп Tsubame Industries представи трансформиращ се робот ARCHAX с височина почти 5 метра. Той се захранва от батерии и може да превключва между режим на превозно средство и робот, но изисква оператор, който да го управлява.

Дизайнът на ARCHAX е вдъхновен от аниме франчайза Gundam и включва малко отделение, в което се помещава седалката на пилота, заобиколено от множество екрани. Те съдържат важна информация, включително данни за скорост, ъгъл на наклон на тялото, живот на батерията, както и изображение, което се излъчва от девет камери, вградени в корпуса на трансформатора и дава почти пълен изглед.

Два педала се използват за управление на движението, а в „роботен режим“ пилотът може да движи манипулаторите ARCHAX с помощта на набор от джойстици. Отбелязва се, че максималната скорост на трансформатора е 10 км/ч. При влизане в режим превозно средство, предните и задните колела на робота се движат съответно напред и назад, а седалката на пилота се накланя на 17 градуса, за да поддържа изправена позиция.

Tsubame Industries се готви да представи ARCHAX на Japan Mobility Show този месец в Токио. Екипът се надява да продаде пет от тези роботи, всеки на стойност 3 милиона долара. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини