Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 16:48 1 348 2

Disney направи очарователен робот по мотиви на Star Wars (ВИДЕО)

  • робот-
  • disney-
  • star wars

Компанията представи новия си робот на конференцията IEEE IROS в Детройт

Disney направи очарователен робот по мотиви на Star Wars (ВИДЕО) - 1

Дизайнът на иновацията очевидно е вдъхновен от BD-1 от приключенската игра Star Wars Jedi: Fallen Order, която разказва историята на младия джедай Кал Кестис. Подобно на играта BD-1, истинският робот има доста компактно, квадратно тяло с чифт набити крака, като на птица, и плоска глава с очи и фенерче.

Лицето е способно на широк диапазон на артикулация, което има основна заслуга за очарованието на творението. Например, когато роботът се интересува от нещо, той накланя глава, а антените му могат да се въртят, имитирайки движенията на ушите на куче.

Роботът също има вградени микрофони, които реагират на гласа на човек, и камери, които записват жестове, изражение на лицето и настроението на хората около него. Работи на базата на невронни мрежи, което го прави обучаем. Роботът може да бъде намерен в тематичните паркове на компанията. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фена

    0 0 Отговор
    Много яко роботче, но за какво служи. Върши ли нещо полезно или е само за забавление.
  • 2 село

    1 0 Отговор
    Ще носи полуавтоматичен пистолет и ще го пускат в бункерите или ще чисти минно поле