Last news in Fakti

4 Януари, 2024 12:42 2 188 0

Запознайте се с новия домашен робот на LG

  • робот-
  • домашен помощник-
  • изкуствен интелект-
  • lg

LG представи двукрак охранителен робот за дома

Запознайте се с новия домашен робот на LG - 1

LG анонсира нова и доста необичайна джаджа – Smart Home AI Agent. Новият продукт представлява домашен робот асистент, способен не само да управлява умен дом, но и да защитава помещенията.

Устройството съчетава роботика, изкуствен интелект AI и мултимодални технологии, позволявайки му да се движи, учи, разбира, както и да може да води сложни разговори с хората.

Роботът се захранва от платформата Qualcomm Robotics RB5 и има вградена камера, високоговорител и различни сензори за събиране на данни за околната среда в реално време, включително температура, влажност и качество на въздуха в помещенията.

Двукракият дизайн с колела позволява на AI агента да се движи из къщата независимо. Умното устройство може да води вербален диалог с потребителите и да изразява емоции чрез движенията, осигурени от ставите на неговите краката.

LG планира да проведе пълна презентация на Smart Home AI Agent по време на тазгодишното изложение CES 2024, което ще отвори врати на 9 януари и ще продължи до 12 януари 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА