Отидете към основна версия

2 651 4

Eлектрическа лодка за половин милион евро с "пълнеж" от бъдещото Porsche Macan (ВИДЕО)

  • porsche-
  • macan-
  • лодка-
  • frauscher x porsche 850 fantom air

Начална цена: 561 700 евро

Австрийци пуснаха лодка с "пълнеж" от електрическото Porsche Macan. Моторната лодка Frauscher x Porsche 850 Fantom Air е оборудвана с батерии с капацитет 100 киловатчаса и електрически мотор с мощност 544 конски сили и така комплектована може да плава без презареждане над 100 километра.

Лодката има и четири профила на движение, от такъв за акостиране до високоскоростния Sport+, както и кокпит, проектиран от студиото на FA Porsche. Сега австрийската корабостроителница Frauscher Bootswerft отвори поръчки за електрическата лодка Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, която се продава за 561 700 евро.

Моторната лодка, както подсказва името, е построена в сътрудничество с Porsche и не спира с декора и дизайна на контролната станция. Лодката споделя някои от компонентите си за задвижване с предстоящия електрически Macan. Това включва 800-волтова батерия с капацитет от 100 киловатчаса, както и електрически мотор с пикова мощност от 544 конски сили и постоянна мощност от 231 конски сили.

Паралелите с автомобилите Porsche не свършват дотук, тъй като лодката предлага избор от четири режима на шофиране: Dock, Range, Sport и Sport+. Всеки има своя собствена крива на реакция на газта и ограничение на скоростта. Така че „швартовият“ няма да ви позволи да ускорите над осем възела или 15 километра в час, а в Sport+ ограничителят ще работи само при 85 километра в час.

Едно зареждане е достатъчно за 45-100 километра, в зависимост от скоростта, така че плаването от Монако през Кан до Сен Тропе е напълно възможно. Но тогава все пак трябва да презаредите и ако намерите зарядна станция с мощност 250 киловата, тогава зареждането на батерията до 80% ще отнеме по-малко от половин час.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Свързани новини